Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen på Elmia Wood: digitalt, drönare och mer varierad skog

Dela

Nätsuccén som hjälper skogsägare få koll på sina ägor, hur drönare kan användas vid skogsbränder men också knepen som hjälper dig få en mer varierad skog. Det är fullt pådrag i Skogsstyrelsens monter på Elmia Wood som startar på onsdag.

Skogsstyrelsen finns förstås på plats på världens största internationella skogsmässa Elmia Wood söder om Jönköping som pågår 7-10 juni. Här är några av våra aktiviteter:

  • Miniseminarier kommer att hållas i montern under hela mässperioden. Den svenska skogen är för dåligt varierad. Skogsstyrelsens experter berättar om hur skogsägaren kan ändra på det och samtidigt få den både mer lönsam och motståndskraftig mot klimatförändringar. Varje dag klockan 10.00, 11.30, 13.30 och 15.00
  • Mina sidor på Skogsstyrelsens webb har blivit en succé. Nu har nästan 100 000 skogsägare i Sverige avgiftsfritt loggat in för att se kartor över sin skog med bland annat trädhöjd och volym, skriva ut kartor och planera sitt skogsbruk med en rad verktyg. Förra året ökade användningen med 20 procent. Sidorna demonstreras och förklaras på plats i vår monter.
  • Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist har haft ett intensivt år bakom sig med debatt om äganderätt, miljö, nyckelbiotoper och artskyddsförordning. Men vad ska vi ha skogen till? Sundqvist frågas ut 12.45 på torsdagen. Besökare kan också ställa egna frågor på plats och via sociala medier.
  • I mässans drone zone deltar Skogsstyrelsen för att visa hur drönare kan användas i skogsbruket. På plats finns även färska kartor som myndighetens drönare tagit över den största skogsbranden i Småland på 19 år och som släcktes förra veckan utanför Målerås. Där bidrog Skogsstyrelsen med viktig information till räddningstjänst och skogsägare.
  • Skogsstyrelsens uppdragsverksamhet visar upp smakprov ur de utbildningar som erbjuds i konsten att hantera röjsåg och motorsåg.

Experter i en rad frågor från Skogsstyrelsen finns på plats under hela mässan för att svara på frågor och diskutera skog.

Välkomna till vår monter nr 515!

Mer information:

Maria Larsson, projektledare, Skogsstyrelsen, 036-359375

Peter Jernberg, pressansvarig, Skogsstyrelsen, 036-35 93 30

Länkar

Om

Skogsstyrelsen
Skogsstyrelsen
Vallgatan 8
55183 Jönköping

036-35 93 00http://www.skogsstyrelsen.se

Skogsstyrelsen – en lokalt förankrad myndighet med uppdragsverksamhet

Vi leder utvecklingen i skogen för ett hållbart samhälle. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att skogens alla värden ska tas tillvara på ett väl avvägt sätt. Genom ökad tydlighet och synlighet driver vi produktionsfrågorna, utvecklar miljöarbetet och lyfter skogens sociala värden.

Följ Skogsstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Skogsstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum