Skola24

Skola24 släpper Skola om skolan

Dela

I Sverige finns drygt 1,1 miljoner familjer med barn under 18 år. Barnen går varje dag iväg till förskola, grundskola, fritids eller gymnasiet och möter olika utmaningar. Men hur skolan egentligen fungerar och varför vissa saker är som de är – det är frågor som föräldrar ofta ställer sig utan att hitta svaren. Därför har nu IT-företaget Skola24 tagit fram en webbplats som ska hjälpa alla de som söker svar på skolfrågor. Webbplatsen som lanseras i början av november heter ”Skola om skolan”.

En bra och trygg skolgång är en av byggstenarna till ett stabilt och lyckligt vuxenliv.
- Vi vill vara med och stötta föräldrar och barn på resan genom alla skolår. Varje dag får vi frågor som inte bara handlar om våra system, utan om skolan i största allmänhet. Vi märker att föräldrar har ett behov i att hitta svar på frågor som; Var har en rektor för ansvar? Hur arbetar en skola med läroplanen? Här finns nu en plats dit föräldrar kan gå för att få veta mer, säger Magnus Elmshorn, Marknads– och kommunikationschef på Skola24.

Webbesök
Skola24s besöks varje dag av tusentals besökare och flera av dessa är föräldrar eller elever som söker information. De nya webbsidorna som kommer ligga under ”Skola om skolan” kommer ha tillgänglig information som både är bred och smal.
- Det här blir en plats dit lärare eller skoladministrationen kan peka vidare personer med frågor. Förhoppningsvis blir det en plats dit man söker sig för att hitta svaren eller dit man blir hänvisad istället för att uppleva frustration att inte riktigt veta, menar Magnus Elmshorn.

Rikt innehåll
Innehållet har tagits fram utifrån den djupa erfarenhet som medarbetarna på Skola24 har kring vad föräldrar ofta undrar kring skolan. Det är ofta dessa frågor som skapar mycket extraarbete ute på skolorna och som gör att föräldrarna ibland inte upplever att allt fungerar klockrent.
Skolan är ju i ständig utveckling och det har hänt otroligt mycket sen vi var små och gick i skolan. Nya roller bland lärarna, nya förväntningar på föräldrarna och en otrolig mängd nya verktyg som föräldrar och skola ska kommunicera genom.
- Här känner vi att vi kan underlätta och vara en hjälp. Förhoppningsvis kommer ”Skola om skolan” vara något mycket uppskattat och mögligöra en fantastisk och trygg skolgång för landets alla barn, avslutar Magnus Elmshorn.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Skola24
Skola24
Storgatan 5A
521 42 Falköping

0515-777 888https://www.skola24.com/

Skola24 har sedan starten haft skolan och framförallt eleven i fokus. Elever ska gå i en skola där allt är möjligt. Varje dag strävar vi efter att vara innovativa och utveckla moderna IT-lösningar som gör skillnad och förenklar närvaro. Vi är experter på skolans arbete med schemaläggning, resursoptimering, tjänstefördelning och närvarohantering. Närvaro börjar med ett flexibelt schema.

Följ Skola24

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skola24

Schemaevent med eleven i fokus15.10.2021 09:55:22 CEST | Pressmeddelande

I skolan kan ett schema vara skillnaden mellan att eleven lyckas i skolan eller inte. Ett bra schema kan ge rätt möjligheter för eleverna att få sin garanterade undervisningstid, motverka problematisk frånvaro och få alla delar inom skolan att fungera på ett optimalt sätt. Vad kan då ett perfekt schema åstadkomma? Temat för årets Schemadigidagar är just målbilden utifrån att lyckas med det perfekta schemat och under dagarna kommer man grotta ner sig i schemaläggningens värld utifrån temat.

Skola24 diskuterar nationell frånvarostatistik2.7.2021 09:54:37 CEST | Pressmeddelande

Behövs nationell frånvarostatistik för att skapa en likvärdig skola? Kan den nationella statistiken öka skolornas förståelse för hur de arbetar med hög frånvaro? Skolverket har fått i uppdrag av en riksdagsmajoritet att se över möjligheten att upprätta nationell statistik över elevers frånvaro i skolan. Utredningen ska vara klar i december. Under Almedalsveckan bjuder Skola24 in till en paneldiskussion där frågan kommer diskuteras av forskare, verksamhetsutvecklare, politiker samt representanter från skola och förvaltning.

Nationell frånvarostatistik ger ovärderlig hjälp för svensk skola2.2.2021 13:39:32 CET | Pressmeddelande

Skolverket har fått i uppdrag av en riksdagsmajoritet att se över möjligheten att upprätta nationell statistik över elevers frånvaro i skolan. - Vi ser att det idag saknas långsiktig statistik kring frånvaro och heller ingen standard på vad det är man ska titta på eller utgå från när det handlar om frånvarodata. Att nu kunna utläsa trender eller slå fast tydliga problemområden är helt omöjligt. Så vi ser ett klart och tydligt behov av en nationell frånvarostatistik och vilket värde det faktiskt skulle ha, förklarar Ingrid Martens, Verksamhetsspecialist på Skola24.

Ny affärsutvecklingschef på Skola2411.9.2020 13:53:46 CEST | Pressmeddelande

Andreas Åstrand är ny Affärsutvecklingschef på Skola24 och efterträder tidigare Affärschef, Claudia Lindström, som nu går vidare till nya utmaningar. Andreas klev in i rollen efter sommaren och har nu börjat komma igång med arbetet. - Mina första veckor på Skola24 har varit helt fantastiska. Jag ser en mycket bra produkt, otroligt kompetenta kollegor och en stor vilja att bidra till svensk skolutveckling, säger Andreas Åstrand, Affärsutvecklingschef Skola24.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum