Värmdö Kommun

Skolglädje och inkludering utmärker Årets Pedagoger

Dela

Årets fyra vinnare, som nominerades av elever, föräldrar, kollegor och allmänhet är Malin Rosén – Lugnets förskola, Anna Lillienwall – Fågelviks skola, Åsa Grath - Lemshaga akademi, Stefan Jonsson – Ösbyskolan.

Anna Lillienwall – Fagelviks skola
Anna Lillienwall – Fagelviks skola

Årets pedagog är en utmärkelse som delades ut av Värmdö kommun första gången 2013. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram förskollärare och lärare som goda förebilder och inspiratörer till andra pedagoger – med målet att uppnå en ökad kvalitet i förskolan och skolan.

Vinnarna överraskades idag på sina arbetsplatser med blommor och gratulationer av representanter från utbildningsnämnden, Cecilia Lindberg (M), ordförande, Fredrik Snejbjerg (L) , 1:e vice ordförande, Karin Voltaire (S), 2:e vice ordförande samt Peter Bergström, chef för utbildningskontoret.

- Vi har många fantastiska lärare och förskollärare i vår kommun. Roligt att få uppmärksamma några av dessa duktiga pedagoger lite extra, säger Cecilia Lindberg (M),  utbildningsnämndens ordförande.

På kommunfullmäktige den 4 december kommer de fyra vinnarna få ta emot sina utmärkelser och nomineringar. Pedagogerna tilldelas även 25 000 kronor vardera för vidareutbildning.

Motiveringar för Årets Pedagog 2019

Utmärkelsen Årets pedagog delas ut i fyra kategorier: Förskola, förskoleklass - årskurs 3, årskurs 4-6 och årskurs 7-9 och årets vinnare i respektive kategori är:

 • Förskola, Malin Rosén – Lugnets Förskola
  Malin, du är engagerad, motiverad och fokuserad på barnen för att ge dem de bästa förutsättningarna för skola och framtid. Alltid villig att utveckla din pedagogiska verksamhet inom ny forskning och läroplan. Du granskar normer och olikheter för att varje barn ska känna sig unik och trygg. Tänk om alla barn kunde få dig som pedagog, för att känna den värme, trygghet och pedagogik som du dagligen ger dem.

 • Förskoleklass - årskurs 3, Anna Lillienwall – Fågelviks skola
  Anna du är fantastisk med eleverna, varm, omtänksam och en enormt duktig lärare! Med stort engagemang, trygghet och kärlek har du samlat ihop en splittrad klass i din varma famn. Genom tydliga gränser lyfter du fram vad som är rätt och betydelsefullt i skolan - Lärandet. Du tar dig tid att uppmärksamma varje elevs enskilda behov och du anpassar undervisningen efter vad eleverna behöver. Det lyser verkligen om dig när du jobbar med eleverna – du är en magisk lärare, helt enkelt!

 • Årskurs 4 – 6, Åsa Grath - Lemshaga akademi
  Åsa, du är en så bra lärare och sprider glädje omkring dig samtidigt som du ser och bekräftar varje enskild individ. Du är tydlig med vad som förväntas av dina elever och du håller en fin ordning i klassen. Du har även förmågan att skapa en nyfikenhet och kunskapstörst bland eleverna genom att lära ut på annorlunda sätt. Bland annat bjuds det in gäster som representerar olika religioner och yrken, det sätts upp teaterpjäser på engelska och genomförs rollspel. Åsa, du skapar sann ”skolglädje”!

 • Årskurs 7 – 9, Stefan Jonsson – Ösbyskolan
  Stefan, du är en riktigt bra lärare! Du har ett fantastiskt engagemang och med tydlig och bra planering på dina lektioner är det alltid studiero. Tack vare din personlighet och förmåga att lära ut, lyckas du få enskilda elever som tidigare haft svårt för engelska, till att nu ha engelska som favoritämne. Du använder dig av olika metoder; allt från filmer och teatrar till textanalyser och glosor, för att alla ska bli intresserade och förstå. Med ett glatt humör, humor och varm omtanke där du gör eleverna delaktiga får du alla att känna sig sedda och trygga.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anna Lillienwall – Fagelviks skola
Anna Lillienwall – Fagelviks skola
Ladda ned bild
Malin Rosén – Lugnets förskola
Malin Rosén – Lugnets förskola
Ladda ned bild
Stefan Jonsson – Ösbyskolan
Stefan Jonsson – Ösbyskolan
Ladda ned bild
Åsa Grath - Lemshaga akademi
Åsa Grath - Lemshaga akademi
Ladda ned bild

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Växel: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se/

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum