Stockholms stad

Skolministern och sjungande barn

Dela
Skolminister Lotta Edholm gästar det nya avsnittet av Skolpodden i Stockholm. Avsnittet innehåller också ett reportage om ”Barn sjunger med barn”. Podden finns där poddar finns.
Lotta Edholm och Björn Fridlund i Skolpodden i Stockholm. Foto: Privat
Lotta Edholm och Björn Fridlund i Skolpodden i Stockholm. Foto: Privat

Skolminister Lotta Edholm berättar om sin tid som pratig elev, när hon knäckte läskoden och lärare hon minns. Men också om friskoleutredningen, skillnader mellan kommuners skolsatsningar och vikten av utbildade lärare.

Barn sjunger med barn är projektet där Järvaelever sjunger tillsammans med elever från Adolf Fredriks musikklasser. Lyssna till skön sång och elever om upplevelsen. 

Medverkande: skolminister Lotta Edholm, musiklärarna Sara Lindroth och Ulrik Dahl, elever från Kvarnbyskolan samt Karin Knutsson, projektledare Barn sjunger med barn.

Poddvärd är Björn Fridlund på Mariehällsskolan. Han har tidigare gjort Wylpodden och även arbetat på Radio Stockholm.

Skolpodden i Stockholm finns där poddar finns. Lyssna till exempel här eller här.

Bakgrund

Skolpodden i Stockholm bygger vidare på utbildningsförvaltningen och Stockholms stads mångåriga kommunikationsarbete som bland annat syftar till att attrahera nya lärare och behålla de som redan är anställda. Flera kända personer, bland andra fotbollsspelaren Dejan Kulusevski och den tidigare skolministern Lina Axelsson Kihlblom, har varit med i podden och berättat om sin skoltid. Det första avsnittet publicerades i januari 2022.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Lotta Edholm och Björn Fridlund i Skolpodden i Stockholm. Foto: Privat
Lotta Edholm och Björn Fridlund i Skolpodden i Stockholm. Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms nya landmärke för kultur och evenemang är döpt2.6.2023 07:28:35 CEST | Pressmeddelande

Under gårdagen togs ett spadtag, och scenen i Gasklocka 2 döptes till Gasometer. När den öppnar hösten 2026 kommer den stora scenen att rymma 1 750 platser för sittande publik och med stående publik kan Gasometer ta emot 2 300 personer. Samtidigt namngavs också restaurangen och evenemangsplatsen på scenbyggnadens tak. Den kommer att heta Dome och anspelar på den rymdkänsla det kommer att bli med 17 meter upp till Gasklockans innertak. Här kommer det att finnas plats för upp till 1 000 gäster.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum