AcadeMedia

Skolor i Billdal och Nya Hovås byter namn till Noblaskolan

Dela

Idag byter två för- och grundskolor i Billdal och Nya Hovås namn till Noblaskolan. Skolorna som byter namn är Fenestra Billdal och Fenestra Nya Hovås.

Namnbytet är en del av en stor stor satsning på kvalitet och skolutveckling som omfattar totalt 14 för- och grundskolor i Sverige som alla byter namn till Noblaskolan. 

När skolor som har liknande arbetssätt och inriktning kan arbeta nära varandra skapar det många fördelar. Noblaskolornas elever vet redan att vi har höga förväntningar, vi utmanar och stöttar dem så att de kan nå ännu längre, säger Eva-Lotte Stavle, skolchef för Noblaskolan.

Noblaskolan består av för- och grundskolor som arbetar enligt devisen att elever som utmanas når längre. Genom tydliga strukturer, trygghet och stöd ska eleverna få de bästa förutsättningarna för en bra skolgång. 

I januari flyttar Noblaskolans förskola i Billdal till nya skollokaler i Nya Hovås, intill grundskolan som även den kommer att byggas ut under nästa år. När Noblaskolan Nya Hovås Förskola i är fullt utbyggd kommer den bestå av 8 avdelningar med plats för totalt 120 barn. Noblaskolan Nya Hovås som finns i anslutande skollokaler kommer på sikt att erbjuda plats för barn från förskola upp till årskurs 9.  

Katja Brandt Persson är rektor för Noblaskolan Billdal och Noblaskolan Nya Hovås:

– Jag ser fram emot flytten av vår förskola i Billdal till nya fina lokaler Nya Hovås. När vi får arbeta närmare våra kollegor på andra Noblaskolor och gemensamt utveckla våra förskolor och skolor kommer det att gynna våra elever, säger Katja Brandt Persson. 

Fakta:

Noblaskolorna ligger i Boden, Göteborg, Helsingborg, Kävlinge, Nacka, Salem, Sundbyberg, Solna, Täby och Västerås. Noblaskolan är en del av AcadeMedia. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra medarbetare har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt förutsättningar för att nå sin fulla potential. AcadeMedia har verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Mer information om AcadeMedia finns på www.academedia.se. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

Spelifierad lärplattform gav positiva resultat – fler elever klarar skolan14.12.2020 10:24:54 CETPressmeddelande

Färre avhopp och fler som blir klara med sin utbildning på kortare tid - det är några av resultaten efter satsningen på spelifierat innehåll i NTI-skolans digitala komvuxutbildningar. De goda resultaten har gjort att NTI-skolan nu beslutat att gå vidare till fas två i samarbetet med spelifieringsföretaget Insert Coin. Under kommande år ska spelifierade moment implementeras i fler kurser på NTI-skolans lärplattform Omniway.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum