Lärarnas Riksförbund

Skolpolitisk debatt i Almedalen: Hur gör vi skolan likvärdig?

Dela

Missa inte när de viktigaste skolfrågorna debatteras i Almedalen! Svensk skola befinner sig i en kris. Likvärdigheten sjunker, var tredje elev når inte gymnasieexamen och lärarbristen riskerar att permanentas. Skolor byter dessutom rektorer i oroväckande takt. Varför räcker inte politiken till? Vad tänker partierna göra för att vända utvecklingen? Vilken skola har vi vid nästa val 2026?

Den svenska skolan förmår inte ge alla elever samma möjligheter. Likvärdigheten har försämrats och skolans finansiering fungerar inte. Var tredje elev når idag inte gymnasieexamen. Det här är en utveckling som tillåts fortsätta, år efter år, mandatperiod efter mandatperiod. Dessutom riskerar lärarbristen permanentas.

En utbildning till lärare är livslönemässigt en förlustaffär för många lärare. Nu krävs det krafttag för att vända utvecklingen. Hur tänker partierna och vad är de beredda att göra för att förändra situationen i skolan? De viktigaste skolfrågorna debatteras i Almedalens skolpolitiska debatt mellan Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet.

Om evenemanget
Datum: måndag 4 juli 2022
Tid: 13:30–14:30
Plats: Strandgatan 6, Clarion Hotel Wisby, "Spegelsalen"

Medverkande
Lars Hjälmered, Moderaterna
Fredrik Christensson, Centerpartiet
Gunilla Svantorp, Socialdemokraterna
Åsa Fahlén, Lärarnas Riksförbund
Johanna Jaara Åstrand, Lärarförbundet
Matz Nilsson, Sveriges Skolledarförbund

Moderator:
Sharon Jåma, Journalist och programledare

Nyckelord

Kontakter

Om

Lärarnas Riksförbund
Lärarnas Riksförbund
Sveavägen 50
10369 Stockholm

070- 262 27 00https://www.lr.se/

Lärarnas Riksförbund är det akademiska förbundet som enbart organiserar behöriga lärare och studie- och yrkesvägledare. Med cirka 90 000 medlemmar är vi ett av de största förbunden inom Saco.

Följ Lärarnas Riksförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lärarnas Riksförbund

Coronakrisen i skolan - Kunskapstapp för miljardbelopp svarades med handsprit9.6.2022 14:15:15 CEST | Pressmeddelande

Lärarnas Riksförbund varnade tidigt för det pågående kunskapstappet i skolan under coronakrisen som förbundet beräknade skulle kosta samhället drygt 5,5 miljarder kronor enbart under våren 2020. I genomsnitt bedömde nästan 3 av 4 lärare redan då enligt LR att pandemin skulle ha en negativ påverkan på elevernas kunskapsutveckling. Men den politiska handlingskraften som efterfrågades, om att satsa på lärarna där bland annat staten skulle ta över huvudansvaret för skolverksamheten, uteblev.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum