Solna stad

Skolstart med säkrare skolvägar i Solna

Dela

Nu kommer Solnas skolbarn tillbaka efter sommarlovet. Med fler barn i rörelse i stadsmiljön är det extra viktigt att visa hänsyn och omtanke i trafiken. Staden har under sommaren genomfört en rad insatser för en tryggare väg till och från skolan.

– Barn i Solna ska kunna ta sig till och från skolan på ett tryggt och säkert sätt varje dag. Staden har genomfört en rad insatser i den fysiska trafikmiljön kring skolorna, men samtidigt är det viktigt att vi alla visar mer hänsyn i trafiken nu när många barn går eller cyklar på väg till skolan – många av dem kanske på egen hand för första gången, säger Marianne Damström Gereben, skolnämndens ordförande, Solna stad.

Insatser för säkra skolvägar

Solna stad arbetar utifrån en strategi och en genomförandeplan för säkra skolvägar. Insatserna för de olika skolorna varierar, men det övergripande målet är att skapa en tydligare, tryggare och mer strukturerad trafikmiljö i staden. Bland annat skapas fler och säkrare passager över gator där många barn rör sig på väg till och från skolan.

Exempel på förbättringar i trafikmiljön kring skolorna

  • Nya och tydligare övergångställen samt breddade gångbanor där barn korsar gator

  • Tydligare vägskyltning och gatumarkeringar

  • Varningssystem vid övergångsställen med blinkande ljus kopplat till rörelsesensorer

  • Digitala hastighetsskyltar

  • Nya platser för hämtning- och lämning med tydligare skyltning

  • Tillgänglighetsanpassa genom bland annat kantstenssänkning

  • Buskagebeskärning vid strategiska platser för att öka sikten

  • Förbättrad belysning

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum