Tekniska verken i Linköping

Skorstenen på kraftvärmeverket tänds på luciadagen

Dela

För tredje året lyser Tekniska verken upp skorstenen på Kraftvärmeverket i Katrineholm. Skorstenen är 80 meter hög och syns över stora delar av Katrineholm. Belysningen kommer att tändas i morgon fredag 13 december och är en del av en ny ljuskalender som kommer att lysa upp staden under vissa dagar 2020.

Halva skorstenen, ca 40 meter, kommer precis som tidigare år att belysas med en cirkelarmatur från mitten och uppåt. Belysningen ser ut som en brinnande låga. På premiärdagen den 13 december ser belysningen dock annorlunda ut då den anknyter till lucia.

På nyårsafton programmeras belysningen om för att lysa i regnbågens alla färger under ett dygn, sedan återgår belysningen till den brinnande lågan igen.

- Vi vill även det här året bjuda på en den lysande skorstenen på Kraftvärmeverket under jul och nyårshelgerna.  Samtidigt passar vi på att hälsa God Jul och Gott Nytt År till alla Katrineholmsbor, säger Anna Axelsson, affärsenhetschef för Katrineholm Fjärrvärme.


Tid: 
Skorstenen lyser upp mellan 13 december och 6 januari.
Plats: Skorsten finns på Energigatan 3, Kerstinaboda industriområde på Väster.


För mer information kontakta gärna:

Anna Axelsson, affärsenhetschef för Katrineholm Fjärrvärme 0150-579 30
anna.axelsson@tekniskaverken.se


Fakta om Kraftvärmeverket i Katrineholm:

- Producerar cirka 200 GWh fjärrvärme och 25 GWh el. Det motsvarar årsbehovet av värme för cirka 9 000 villor och cirka 8 procent av Katrineholms kommuns elbehov.
- Produktionen är 100 procent fossilfri. Fjärrvärme och el produceras till 99 procent av olika trädbränslen, till största delen använt trä, den sista procenten bränsle är bioolja, vilket innebär att hela el- och fjärrvärmeproduktionen är fossilfri
- Pannorna har en kapacitet på ca 50 000 ton avfallsträ och 25 000 ton skogsbränsle. 
- På kraftvärmeverket eldas 5 olika pannor. En kraftvärmepanna och 4 hetvattenpannor. Kraftvärmepannan har en effekt på 25 MW, tillsammans med hetvattenpannorna är effekten 105 MW.

Nyckelord

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Nu driftsätts Sveriges största solcellspark i Linköping9.7.2020 15:40:00 CESTPressmeddelande

Första panelerna sattes upp i mitten av maj och trots förseningar, som en effekt av coronapandemin, kan nu Sveriges hittills största solcellspark börja producera el. En solig sommardag beräknas den ge el motsvarande årliga hushållselen hos 18 villor eller 36 lägenheter. Solcellsparken är en gemensam satsning för en mer hållbar energiförsörjning i Sverige från Alight, Infranode, Tekniska verken i Linköping och Swedbank.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum