Enköpings kommun

Skört bemanningsläge inom vård och omsorg – tänk efter om du måste besöka anhörig

Dela

I takt med att smittan ökar i samhället och myndigheterna skärper sina restriktioner blir bemanningsläget inom vård och omsorg allt skörare. Nu är det viktigt igen att vi tillsammans hjälps åt att förhindra smittspridning så att vården och omsorgen kan fungera normalt.

– Verksamheternas rapporter visar inte att smittan har ökat markant i våra verksamheter. Men däremot att fler kunder vårdas för misstänkt smitta som del i smittspårningsarbete och att medarbetarnas sjukfrånvaro ökar i en oroande takt, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

– Vi är i ett skört läge med bemanningen, även om vi hittills kunnat driva verksamheterna med vår ordinarie personal. Med omtanke om både kunder och personal vill vi vädja till anhöriga och andra att tänka efter ordentligt innan ni gör besök i våra verksamheter, speciellt hos dem som har hemtjänst. Kanske kan det vara bättre att vänta?

Skärpta riktlinjer väntas från Vårdhygien

I nästa vecka väntas nya riktlinjer för vård- och omsorgsverksamheterna från Vårdhygien på Akademiska sjukhuset. De kan komma att innebära att munskydd krävs i fler situationer och att besöksrutinerna på äldreboendena behöver skärpas.

Tätare avstämningsmöten, men inte stabsläge

Med anledning av pandemiutvecklingen har vård- och omsorgsförvaltningens ledningsgrupp gått åter till veckovisa avstämningar om coronaläget i verksamheterna. Men den är inte i stabsläge igen.

Tid för telefonintervju

Förvaltningschef Lotta Tronêt finns tillgänglig för intervju på telefon i dag den 13 januari klockan 16–16.30.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum