Avesta kommun

Skottlossningen i Avesta – Polisen ser inga skäl till oro

Dela

Under natten mellan onsdag och torsdag fick polisen in flera larm om skottlossning i centrala Avesta.

Inget tyder på att någon haft för avsikt att skada någon fysiskt och utredning hittills tyder på att skotten avlossats med ett ofarligt skjutvapen.

Dådet har med största sannolikhet haft som mål att skapa irritation och oro hos allmänheten. Polisen har full respekt för dem som känner sig oroliga, men bedömer samtidigt att man ska känna sig trygg. Händelsen är oacceptabel och kommer i vilket fall som helst att bemötas och hanteras.  

Utredningen fortsätter och polisen inväntar bl.a. svar på analysen från den tekniska undersökning som genomförts på platsen.

Nyckelord

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum