Håll Sverige Rent

Skräpplockardagarna slår rekord - populär aktivitet som inte behöver ställas in

Dela
Håll Sverige Rents årliga Skräpplockardagar pågår för fullt runt om i hela Sverige. Kampanjen riktar sig till skolor, förskolor och ungdomsföreningar. Just nu är nästan 700 000 anmälda, vilket är mer än 50 000 fler än vid samma tid förra året.

- Att kunna erbjuda en meningsfull och lärande utomhusaktivitet är extra uppskattat den här våren. Inte minst med tanke på att Folkhälsomyndigheten rekommenderar våra skolor att mer av undervisningen ska hållas utomhus, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Många kommuner, förskolor och skolor har behövt justera sin planering för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det handlar om att minska storleken på grupperna, att hålla avstånd och vara extra noga med handhygienen vid skräpplockningen. 

Här hittar du uppgifter om hur många och vilka som anmält sig i varje län och kommun: https://www.hsr.se/skrapplockardagarna2020/deltagare

Kontakter

Bilder

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

Nu har vi resultat från Sveriges största plastexperiment9.4.2024 08:45:00 CEST | Pressmeddelande

Plastexperimentet är ett rikstäckande forskningsprojekt där Håll Sverige Rent, Vetenskap & Allmänhet och Göteborgs universitet samarbetar för att kartlägga hur mycket plastskräp det finns i olika miljötyper. Med hjälp av privatpersoner, föreningar och skolelever har vi under två år undersökt en area på nästan 830 000 kvadratmeter och samlat in 60 000 plastobjekt. Resultatet från medborgarforskningen visar att fimpar, förpackningar och plastpåsar är de identifierade plastskräp som är vanligast.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye