Bookmark Förlag

Skyddsängeln av Sofie Sarenbrant är årets mest lyssnade bok på Storytel

Dela

I dag släpps Storytels lista över årets mest lyssnade ljudböcker 2021. För andra året i rad toppar Sofie Sarenbrant årslistan, den här gången med spänningsromanen Skyddsängeln. Boken är inläst av Katarina Ewerlöf.

Förra året blev Sofie Sarenbrants Mytomanen den mest lyssnade ljudboken på Storytel. Även i år ligger Sarenbrant på första plats, nu med Skyddsängeln.  

Skyddsängeln är den nionde delen i Sarenbrants populära spänningsserie om kriminalinspektör Emma Sköld. I boken skildras bland annat konsekvenserna av psykiatrireformen för 25 år sedan. 

”Vilken underbar nyhet! Stort tack till alla lyssnare som valt att ägna nästan tio timmar åt Skyddsängeln. Det är verkligen ingenting jag tar för givet, med tanke på det enorma utbud som finns på Storytel i dag. Och tack till Katarina Ewerlöf som har gjort en fantastisk inläsning av boken. Nu är jag extra peppad att försöka skriva en så bra uppföljare som möjligt”, säger Sofie Sarenbrant.

Boken är inläst av skådespelaren Katarina Ewerlöf, som är årets näst mest lyssnade inläsare.

”Det är en otrolig prestation att toppa ljudbokslistan två år i rad”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag. ”Men jag är inte förvånad. Skyddsängeln är en otroligt spännande bok som tar upp viktiga samhällsfrågor.”

Sofie Sarenbrant är känd för sina fängslande, moderna spännings­romaner och hon utsågs både 2019 och 2020 till Årets deckarförfattare. Hennes böcker har sålt i över fyra miljoner exemplar i femton länder, och serien om den karriärinriktade kriminalinspektören Emma Sköld har rönt stora framgångar. Sarenbrants sommarprat 2020, om de övergrepp hon utsattes för i barndomen, var ett av årets mest lyssnade och hösten 2021 släpptes den självbiografiska romanen Munkavle.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum