Vision

Skyddsombud hindrad i sitt uppdrag

Dela

Skyddsombud inom Region Kronoberg hindrad i sitt uppdrag.

Vision har idag skickat en formell begäran om lokal tvisteförhandling till Region Kronoberg. Bakgrunden är att Vision anser att ett skyddsombud har blivit hindrad i sitt uppdrag. Att hindra ett skyddsombud från att utföra sitt uppdrag strider mot arbetsmiljölagen och Vision yrkar därför på skadestånd.

Skyddsombudet ska kunna göra ett fullgott arbete i sitt uppdrag. Vi gör den här markeringen för att vi inte tycker att arbetsgivaren har mött oss här och gett skyddsombudet rätt förutsättningar. Vi har skickat en begäran om tvist till arbetsgivaren, och ser fram emot en god dialog i frågan, säger Erik Sellström, ordförande i Vision Region Kronberg.

Kontaktpersoner:

Li Ohlson Carlsson, ombudsman Visions center i Linköping, li.ohlsoncarlsson@vision.se, 013249065

Erik Sellström, ordförande i Vision Region Kronoberg erik.sellstrom@vision.se, 0709-844 717

Om

Vision
VisionVisions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i privata företag, kommuner, regioner och kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden. Våra 200 000 medlemmar finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är en feministisk organisation, partipoliskt obundna och ingår i TCO.

Följ Vision

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vision

Framställan om begäran om arbetsmiljöåtgärder i Boden kommun19.11.2021 14:14:38 CET | Pressmeddelande

Visions huvudskyddsombud i Boden kommun har lämnat in en framställan om arbetsmiljöåtgärder med stöd av arbetsmiljölagen 6 § 6 a. Vision Boden har under flertalet år signalerat att arbetsmiljön inom Socialförvaltningen har många brister för både chefer och administrativ personal, vilket nu blev ännu tydligare genom den rapport som PWC tagit fram utifrån en enkätundersökning som hade 92 % svarsfrekvens.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum