Linköpings kommun

Slut med central krisledning men pandemin fortsätter

Dela

Linköpings kommun har beslutat att ta bort den centrala krisledningen trots att pandemin fortfarande pågår. Bakgrunden är att alla förvaltningar nu kan klara arbetet mot smittan som en del av en normal vardag.

Kommundirektör Paul Håkansson fattade beslut om att återgå till grundberedskap på måndagsmorgonen och det träder i kraft tisdag 1 september. Då avslutas den särskilda krisledningsinsats som inleddes den 2 mars.

Pandemin pågår

Eftersom smittspridningen fortfarande pågår ska dock samtliga förvaltningar vara beredda att på mycket kort varsel höja beredskapen igen. Om ett beslut om höjd krisberedskap fattas ska den vara i funktion närmast påföljande vardag klockan 14.

– De lokala krisledningarna redovisade till mig i fredags att de har förmågan att möta en hastigt ökande smittspridning och därför kan jag fatta det här beslutet, säger Paul Håkansson som lett den centrala krisledningen under det gångna halvåret.

Hög beredskap

Även i fortsättningen ska arbetet för att stoppa smittan fortsätta och det ska dessutom finnas beredskap för att genomföra smittspårning om ett lokalt utbrott av covid-19 skulle inträffa.

Beslutet om att återgå till normal grundorganisation innebär också att de veckovisa lägesbilder kring smittspridningen som publicerats på linkoping.se upphör.

Även Region Östergötland har fattat beslut om att återgå till grundberedskap från 1 september.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum