Upplands Väsby kommun

Slutbetygen allt bättre bland elever i åk 9

Dela

Skolresultaten för elever i årskurs 9 i Upplands Väsby ökar för femte året i rad. Det visar Skolverkets nationella statistik som släpptes på torsdagen.

Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos

Skolverket har sammanställt slutbetygen för årskurs 9 från läsåret 2017/2018. Rapporten visar att de fristående och kommunala skolorna i Upplands Väsby har ett meritvärde på totalt 236,5. Meritvärdet, som är en sammanräkning av de 17 bästa betygen i elevens slutbetyg, visar att Upplands Väsby ökar med fyra meritpoäng jämfört med förra årets värde.

- Otroligt roligt att resultaten fortsätter att förbättras för femte året i rad! Vi får återigen ett kvitto på att vi jobbar rätt i Väsby med en långsiktig skolutveckling. Vi är både glada och stolta över det arbete som rektorer, lärare och alla annan personal gör inom skolan, säger utbildningsnämndens ordförande Lars Valtersson (MP).

Utbildningsnämndens vice ordförande Malin Lybecker (M):

- Det är väldigt roligt att se en fortsatt ökning av skolresultaten i Väsby. Att som kommun fokusera och jobba långsiktigt ger också långsiktigt resultat. Extra roligt är att skillnaden mellan pojkar och flickor minskar rejält. Fantastiskt bra jobbat av våra lärare och elever.

Upplands Väsbys meritpoäng är lägre än länssnittet på 246,5 poäng men högre än rikssnittet på 228,7. Den totala andelen behöriga till gymnasieskolans yrkesprogram har ökat med drygt sex procentenheter till 86 procent.

- Resultatet visar att elevernas engagemang och slit i skolan nu bär frukt. Tillsammans med det dagliga arbete som all skolpersonal genomför bidrar detta till en kunskapsutveckling för varje elev. Att fler nu uppnår målen i samtliga ämnen ökar möjligheterna för Väsbys elever att göra sina framtidsval och det ska de vara riktigt stolta över, säger Astrid Täfvander som är chef för utbildningskontoret.

Kontakter

Lars ValterssonKommunalråd och ordförande i Utbildningsnämnden

08-590 975 54

Bilder

Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum