Vänsterpartiet

Slutrepliker: Ett sista partiledarsamtal mellan Annie Lööf och Jonas Sjöstedt

Dela

De har under åren möts i debatturnéer runt om i landet inför storpublik, i Tv-studion så väl som i riksdagen. På onsdag den 21 oktober möts de på Kulturhuset i Stockholm för ett sista samtal som partiledare.

- Jag har uppskattat att debattera med Jonas Sjöstedt genom åren. Vi har ett väldigt starkt ideologiskt engagemang båda två och ger oss in i debatter och diskussioner med en hög energi, vilket jag tror och hoppas är kul och intressant för människor att lyssna på! Säger Annie Lööf.

Jonas Sjöstedt har också uppskattat Annie Lööf som debattpartner.
– Det har varit väldigt kul att debattera med Annie genom åren. Hon är en riktig marknadsliberal och jag är socialist, men det finns en stor respekt oss emellan. Det tror jag att folk har uppskattat. Vi är ideologiska motpoler och det brukar bli spännande samtal.

Samtalet kommer att sändas digitalt på partiernas respektive Facebooksidor. Det finns också teknisk möjlighet att sända live på andra plattformar. Media är välkommen att delta på plats. Det kommer även finnas möjligheter till intervjuer inför. 

Samtalet leds av Dagens Nyheters politiska redaktör Amanda Sokolnicki.

Lättare lunch och kaffe serveras på plats från 11:40

Dag och tid: Onsdagen den 21/10 kl. 12.00 – 12.45

Lokal: Studion, Kulturhuset i Stockholm 

Anmälan och mer information:

Isabelle Purits, pressekreterare hos Annie Lööf: 070 - 237 36 70

Jessica Nordh, pressekreterare för Jonas Sjöstedt: 073-076 22 90

Bilder

Om

Vänsterpartiet
Vänsterpartiet
Kungsgatan 84
112 27 Stockholm

070-620 00 64http://www.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är ett parti med rötter i den svenska arbetarrörelsen. Vi arbetar för rättvisa och jämställdhet. Vi tror att människor tillsammans kan skapa ett bättre samhälle.

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

Ulla Andersson (V): Ekonomisk jämlikhet är avgörande för att få Sverige på fötter6.10.2020 09:40:00 CESTPressmeddelande

Vänsterpartiet föreslår i sin höstbudgetmotion en kraftig omfördelning mellan rika och fattiga för att ha råd med permanenta och väl tilltagna satsningar på den gemensamma välfärden. - Vår budget syftar till att bryta den farliga trenden med ökade klyftor som regeringen blundar för. Ojämlikhet skapar ett samhälle som inte funkar bra. Vänsterpartiet inte bara inser, utan agerar efter att ekonomisk jämlikhet är nödvändig för att få ett Sverige där vi alla kan känna tillit och hopp inför framtiden, säger Ulla Andersson, Vänsterpartiets ekonomiskpolitiska talesperson. I slutet av sommaren presenterade Jämlikhetskommissionen sin rapport som visade en skrämmande utveckling i Sverige, med ökade klyftor mellan en liten men allt rikare ekonomisk elit och den övriga befolkningen. Välfärdsstatens omfördelande funktion har helt avstannat. Intrycket förstärktes när regeringen presenterade sin höstbudget, förhandlad med C och L. Medan ägare till dyra fastigheter och storbolag får ytterligare skattes

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum