Svenska Friidrottsförbundet

SM 2024 till Uddevalla

Dela

Svensk Friidrotts förbundsstyrelse har beslutat att utse IK Orient och Uddevalla kommun till arrangörer av Friidrotts-SM 2024. Det meddelades på lördagens förbundsårsmöte.

Uddevalla och och Rimnersvallen blir alltså spelplats för Friidrotts-SM 2024. Detta efter ett enhälligt beslut i förbundsstyrelsen, vilket föregicks av en noggrann beredning där tävlings- och arrangemangskommittén och kansliet analyserade en rad aspekter.

- Den här gången var det väldigt utmanade att välja arrangör, av den anledningen att vi hade fyra mycket starka ansökningar. Det är vi väldigt tacksamma för i Svensk Friidrott; det tyder på att vi har ett stort intresse för att arrangera våra Friidrotts-SM och att vi har god kompetens i svenska föreningar och kommuner, sade förbundsordförande Johan Storåkers, som fortsatte:

- Vi är väldigt trygga i vårt val av Uddevalla kommun och IK Orient. Det kommer att bli fantastiska tävlingar. Samtidigt hoppas vi verkligen att de andra ansökande föreningarna och städerna hänger med och visar intresse för framtida Friidrotts-SM och andra centrala tävlingar. Jag vill än en gång påpeka att det var fyra mycket bra ansökningar.

Friidrotts-SM 2022 arrangeras av Tjalve Friidrott och Norrköping kommun, medan Söderhamns IF och Söderhamns kommun svarar för arrangemanget 2023.

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum