Svensk Innebandy

SM-finalen avgörs i Gävle 24 april

Dela

SM-finalen avgörs i toppmoderna Gavlehovshallen i Gävle 24 april. Det står klart efter att Svensk Innebandy och Stockholm Live kommit överens om att inte arrangera finalen i Ericsson Globe i vår. – Vi är otroligt nöjda med lösningen i Gavlehov, samtidigt som vi är tacksamma för förståelsen från Stockholm Live, säger Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson.

Gavlehovshallen i Gävle blir värd för SM-finalen. Foto: Per Wiklund
Gavlehovshallen i Gävle blir värd för SM-finalen. Foto: Per Wiklund

Svensk Innebandys allra största årliga evenemang är SM-finalen, där Sveriges bästa dam- och herrlag utses, och som varje år drar storpublik både på plats och framför TV:n. De senaste åren har SM-finalen arrangerats i Ericsson Globe i Stockholm, men på grund av den rådande pandemin har Svensk Innebandy och Stockholm Live kommit överens om att inte genomföra arrangemanget där i vår.

I stället kommer SM-finalen avgöras i toppmoderna Gavlehovshallen i Gävle. Arenan har en publikkapacitet på 2142 personer och håller hög klass för evenemang.

– Vi är verkligen glada att vi kan genomföra SM-finalen i Gavlehovshallen. Arenan har tidigare varit värd för flera olika arrangemang inom innebandyn, både internationella och nationella. Vi är övertygade om att SM-finalen även i år kommer att bli något extra, trots de omständigheter som råder, säger Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson och fortsätter:

– SM-finalen är normalt en publikfest och det är tyvärr osannolikt att vi ska kunna ta in över 13 000 personer i Ericsson Globe i april. Vi har haft bra dialog med Stockholm Live hela vägen. Nästa år hoppas vi vara tillbaka med full kraft.

Åsa Wiklund Lång (S), kommunstyrelsens ordförande i Gävle:

– Gävle är en stolt idrottsstad och vi är glada över att stå värdar för SM-finalen. Vi välkomnar evenemanget till Gavlehov och Gavlehovshallen, och även om det inte kommer vara möjligt med en folkfest på plats hoppas jag att många Gävlebor tar chansen att följa SM-finalen via SVT och digitalt i dessa tider.

Daniel Stålbo, Communications Director på Stockholm Live:

– Vi hoppas på en häftig final och ser fram mot att välkomna SM-finalen och dess härliga publik tillbaka till Ericsson Globe nästa år.

Hela SM-finalen sänds på SVT.

Svensk Innebandy återkommer så snart det är möjligt med information om publik kan välkomnas till SM-finalen i Gävle.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gavlehovshallen i Gävle blir värd för SM-finalen. Foto: Per Wiklund
Gavlehovshallen i Gävle blir värd för SM-finalen. Foto: Per Wiklund
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum