Svenska Curlingförbundet

SM-guld till Almida De Val och Oskar Eriksson

Dela

Efter en välspelad finalmatch mot Therese Westman och Robin Ahlberg kunde till slut Almida De Val och Oskar Eriksson titulera sig svenska mästare i mixed dubbel landslag.

- Det känns jättebra, säger en glad Almida De Val.

Matchen började åt vinnarlagets favör med 5–0 efter tre omgångar. Därefter gjorde Therese och Robin ett byte i speluppställningen, en handling som också gav utdelning. I den fjärde omgången tog paret en tvåa, tätt följt av en stulen poäng i den femte omgången. Då var det match igen.

- Vi valde att spela lite säkrare när vi ledde, vi ville inte riskera att tappa stora poäng. De spelade bra och lyckades ta tre poäng, men vi försökte hålla lugnet och se till den faktiska ställningen, säger Oskar Eriksson. 

En taktik som fungerade bra. I sjätte omgången tog De Val och Eriksson ytterligare en tvåa vilket blev för svårt för motståndarlaget att ta igen. Slutresultatet skrevs till 7-4 och paret kunde titulera sig SM-guld medaljörer. SM-bronset gick till syskonparet Isabella Wranå och Rasmus Wranå.

SM-guldet är en del av den samlade bedömningen till vilket lag som får representera Sverige vid mixed dubbel VM i slutet på april.

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum