Volkswagen Personbilar

SM-ledaren Kristoffersson på ny mark

Dela

Rally-SM inleddes i slutet av januari med Bergslagsrallyt. Fyra månader senare är det äntligen dags för andra deltävlingen - klassiska South Swedish Rally - i Älmhults-trakten. För Johan Kristoffersson och Volkswagen Dealerteam BAUHAUS handlar det om att försvara SM-ledningen.

Johan Kristoffersson gjorde grusdebut i Rally Sörland. Nu väntar andra SM-deltävlingen, South Swedish Rally.
Johan Kristoffersson gjorde grusdebut i Rally Sörland. Nu väntar andra SM-deltävlingen, South Swedish Rally.

Kristoffersson vann vinterrallyt i Ludvika och leder R5-klassen före Patrik Flodin och Martin Berglund.
 Jag ser verkligen fram emot det här. Ska bli kul att utmana Flodin och Berglund på grus.

Just underlaget är Johans största utmaning. Som rallyförare generellt är han ganska oerfaren, på grus nästan nybörjare.
 Jag gjorde ett test före Rally Sörland, körde sedan den tävlingen i Norge och så har vi dessutom haft en testdag i Anttila. Jag hade naturligtvis önskat mer, men det har helt enkelt inte funnits tid, eftersom jag har haft mycket med WTCR senaste månaderna.

För stallchefen Tommy Kristoffersson har förberedelserna handlat om att fördela arbetsstyrkan mellan SM-rallyt och VM-tävlingen i Portugal.
 Det blir en större utmaning för oss att vara på två tävlingar samtidigt, men det är inspirerande och vi har kompetent personal på båda ställena, menar Kristoffersson, som hoppas på storpublik och en riktig folkfest längs de småländska vägarna.
South Swedish Rally blir en ny bekantskap för teamet.
 Sydsvenska är ju en riktig klassiker, med sin speciella vägkaraktär. Det blir tufft. De som har åkt där nere tidigare bör ha en fördel, tror Tommy.

För att möta den utmaningen gör perfektionisten Johan Kristoffersson som vanligt, förbereder sig minutiöst tillsammans med co-drivern Stig Rune Skjaermoen.
 Rallyt börjar inte på första specialsträckan utan redan första metern på recce. Det blir extra viktigt att skriva rätt noter. För mig blir också shakedown en viktig del för att komma tillbaka in i rallybubblan efter att ha kört mycket racing på sistone.

Världsmästaren i rallycross lyfter också fram Oliver Solberg, senaste helgens vinnare i EM-rallyt i Lettland i sina mentala förberedelser.
 Jag blir inspirerad av Oliver. Han visar att bra förberedelser betalar sig. Jag räknar med att vi också har gjort hemläxan, utifrån de förutsättningar vi har haft.

South Swedish Rally inleds med en sträcka på Millebygden Arena på fredag kväll och fortsätter sedan med tio fartsträckor på lördag. Först ut på vägen är just Johan Kristoffersson med sin Volkswagen Polo GTI R5, en ny erfarenhet.
 En bock i protokollet för det också. Jag har aldrig tidigare varit den som satt linjen på grus, men räknar med att göra lite som i Rally Sörland, ligga mitt på vägen och inte gena så mycket för att undvika stenar.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Johan Kristoffersson gjorde grusdebut i Rally Sörland. Nu väntar andra SM-deltävlingen, South Swedish Rally.
Johan Kristoffersson gjorde grusdebut i Rally Sörland. Nu väntar andra SM-deltävlingen, South Swedish Rally.
Ladda ned bild
Johan Kristoffersson och co-drivern Stig Rune Skjaermoen går in i SM-deltävling nummer två som ledare i mästerskapet.
Johan Kristoffersson och co-drivern Stig Rune Skjaermoen går in i SM-deltävling nummer två som ledare i mästerskapet.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarÅr 2018 levererade Volkswagen 6,24 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades totalt 53 471 personbilar från Volkswagen vilket ger en marknadsandel på 15,1 procent. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna up!, Polo, T-Cross, Golf, Golf Sportscombi, Golf Sportsvan, Golf Alltrack, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon, Sharan, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

Volkswagen återupptar produktionen den 20 april16.4.2020 10:48:27 CESTPressmeddelande

Märket Volkswagen kommer gradvis att starta om produktionen vid anläggningarna i Zwickau (Tyskland) och Bratislava (Slovakien) från och med den 20 april. Övriga anläggningar i Tyskland, Portugal, Spanien, Ryssland och USA återupptar produktionen från och med den 27 april. I maj återupptas produktionen gradvis i Sydafrika, Argentina, Brasilien och Mexiko. En 100-punktsplan för maximalt hälsoskydd för anställda har tagits fram.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum