Håll Sverige Rent

SM-veckan miljömärkt - mössor funkar som bussbiljett

Dela

Alla som köpt en biljett till SM-veckan i Skellefteå får en mössa, som gäller som fribiljett på alla bussar under veckan. Och alla besökare kommer också enkelt kunna källsortera sitt skräp. Insatserna är ett led i att SM-veckan är miljömärkt av Håll Sverige Rent.

– SM-veckan är innovativa och samtidigt strategiska i sitt miljöarbete. Det är bra att skapa förutsättningar att göra det enkelt för besökaren att göra rätt, så att miljöbelastningen minskar, säger Malin Larsson Salo, projektledare för Miljömärkt Event på Håll Sverige Rent.

SM-veckan i Skellefteå har inför tävlingen arbetat strategiskt och målinriktat med att minska både avfall och trafiken.

Alla besökare får en mössa när de köper en biljett, och mössan gäller sedan som biljett på lokalbussarna. Mössan är ett led i att arrangörerna vill underlätta för besökare och deltagare att transportera sig mellan de olika arenorna på ett mer miljöanpassat sätt. Alla besökare och deltagare under veckan kan källsortera sitt avfall på alla arenor, och det kommer också att finnas funktionärer som hjälper till vid källsorteringskärlen.

Här kan du läsa mer om Miljömärkt Event.

Kontakt:

Malin Larsson Salo, projektledare Miljömärkt Event på Håll Sverige Rent, telefon 073-230 47 95, e-post malin.larsson.salo@hsr.se

Kontakter

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum