Navet AB

Småhuspriser planar ut

Dela

Småhuspriserna är fortsatt högre jämfört med förra året, men ökningen har planat ut.

Småhuspriserna är fortsatt högre jämfört med förra året, men ökningen har planat ut.

Enligt affärskonsulterna Navet var genomsnittspriset för en såld villa ca 12 procent högre under första halvåret i år jämfört med samma period förra året. Jämförs de senaste sex månaderna med föregående halvårsperiod är ökningen endast 1,8 procent. De senaste tre månaderna har priserna i princip stått stilla, men under perioden januari till juni i år var ökningen 4 procent. Det kan jämföras med prisökningen under första halvåret 2021, som var 10 procent.

Att prisökningen nu planar ut är inte konstigt enligt Navets analysansvarige Jens Linderoth. Stigande räntor, inflation och den negativa utvecklingen på börsen gräver hål i hushållens plånböcker och minskar betalningsförmågan. De kraftigt stigande energipriserna gör det också dyrare att bo och påverkar bankernas utlåningsvilja, när driftkostnaden räknas in i boendekalkylen.

Källa: Navet AB

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Navet AB
Navet AB
Järnvägsgatan 11
252 24 Helsingborg

042-16 90 30https://www.navet.se/

Navets affärskonsulter samskapar värden med sina kunder och utvecklar människor, företag och moderna affärssystem för bättre affärer.

Vi skapar strategiska insikter för unik kunskap och konkurrensfördelar, vi genomför förändringar och transaktioner för högre värdering och med djup verksamhets- och affärssystemkunskap hjälper vi våra kunder att nå sina mål.