Serviceföretagen

Småländska Städ – Årets Städföretag 2021

Dela

Familjeföretaget Småländska Städ har utnämnts till Årets Städföretag 2021. Priset delas årligen ut till ett föredöme i städbranschen gällande bland annat arbetsmiljö och fackliga relationer. Bakom priset står fack och arbetsgivare inom branschen.

Gänget från Småländska Städ med vd Eva Qvarnström i mitten. Foto: Helene Grynfarb
Gänget från Småländska Städ med vd Eva Qvarnström i mitten. Foto: Helene Grynfarb

Priset Årets Städföretag 2021 har tilldelats Småländska Städ, som har lång erfarenhet inom branschen och lägger vikt vid att leverera städtjänster med hög kvalitet. Juryns motivering lyder:

Småländska Städ är familjeföretaget med personal, kvalitet och miljöarbete i fokus. Ett blomstrande företagande med över 60 års erfarenhet från branschen. För ett ledarskap där de anställda ges möjlighet att anpassa servicen, vilket ger yrkesstolthet såväl som nöjda kunder, i generationer.

– Att bli utsedd till Årets Städföretag 2021 är ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt och förhoppningsvis ger det oss ännu mer tyngd i ryggen när vi i vårt dagliga arbete lyfter betydelsen av städyrket. Våra medarbetare gör ett viktigt arbete, säger Eva Qvarnström, vd, Småländska Städ.

Priset Årets Städföretag är ett samarbete mellan fack och arbetsgivare. Bakom priset står Almega Städföretagen, Fastighetsanställdas Förbund och Kommunalarbetareförbundet. 

– Med priset vill vi lyfta fram föredömen i städbranschen – ett sätt för oss att synliggöra god kvalitet och på så sätt höja branschens status, säger Ari Kouvonen, näringspolitisk expert, Almega Städföretagen.  

Årets tre finalister, Crenovagruppen, Skaraborgs Städ och Småländska Städ, har alla uppfyllt kriterierna och driver sina verksamheter med stort engagemang och vurmar för en god arbetsmiljö. Vinnaren presenterades på Stora Städbranschdagen i Stockholm den 21 oktober.

För att kvalificeras till priset Årets Städföretag måste företaget vara medlemmar hos Almega Serviceföretagen, samt vara ett Auktoriserat Serviceföretag. Det vill säga vara auktoriserat av parternas gemensamma auktorisationsnämnd. 

– Auktorisationen är viktig för branschen, det är en seriositetsstämpel och visar på hög kvalitet. Därför valde vi att bli ett Auktoriserat Serviceföretag, säger Eva Qvarnström.

Om priset

Årets Städföretag måste vara ett Auktoriserat Serviceföretag. Det vill säga vara auktoriserat av parternas gemensamma auktorisationsnämnd. Juryn utser ett städföretag som på olika sätt utmärkt sig som ett stort föredöme i branschen.

Juryn gör en helhetsbedömning där följande kriterier har särskild betydelse:

• Arbetsmiljöarbetet
• Miljöarbetet
• Kvalitet och kompetensutveckling av personalen, exempelvis genom SRY:s yrkesbevis
• Välordnad och god ekonomi
• Goda fackliga relationer, god personalpolitik samt ordning och reda arbetsrättsligt

Förra året valde juryn att dedikera priset Årets Städföretag 2020 till alla Sveriges städare, för att synliggöra och hylla dem för det viktiga arbete som utförts under pandemin. I tider av smittspridning har städning blivit mer efterfrågad och val av städföretag blir allt mer viktigt.

Tidigare vinnare är Sesab Service (2019) och Norrlands Miljövård (2018). Vinnaren prisas på den årliga Stora Städbranschdagen.

För mer information, kontakta gärna:

Michelle Jacobsson, kommunikatör, Almega Serviceföretagen
Telefon: 08-762 69 74, E-post: michelle.jacobsson@almega.se

Eva Qvarnström, vd, Småländska Städ
Telefon: 036-440 05 01, E-post: eva@smalandskastad.se

Kontakter

Bilder

Gänget från Småländska Städ med vd Eva Qvarnström i mitten. Foto: Helene Grynfarb
Gänget från Småländska Städ med vd Eva Qvarnström i mitten. Foto: Helene Grynfarb
Ladda ned bild

Om

Almega Serviceföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för landets serviceföretag, där branscherna hemservice, sanering, städ och facility management ingår. Vi har 1 250 medlemsföretag som sysselsätter 54 000 personer. Branschen är landets främsta integrationsmotor och sysselsätter 29 700 utrikes födda. Vi arbetar för ett bättre företagsklimat, så att välmående företag kan släppa fram fler jobb inom servicebranschen.

Följ Serviceföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Serviceföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum