Scan & Plan

Smart guide till kroglivet lanseras nu även i Jönköping

Dela

Med appen Scan & Plan ser användaren hur många personer det befinner sig på restauranger, barer, caféer och klubbar. Nu blir det enklare att välja ställe beroende på personliga önskemål – var finns det gott om plats eller var finns det gott om folk?

App in action.
App in action.

Scan & Plan lanserades under våren 2017 i Göteborg. Idag är den en flitigt använd tjänst med tusentals nedladdningar. Nu är det dags att fortsätta lanseringen i rask takt genom Sverige. Andra stad ut är Jönköping med premiär 1 september.

 -  Att det blev just Jönköping är ingen tillfällighet, berättar VD Jimi Tadi. Vi har fått många förfrågningar från krögarna i Jönköping. De upplever att denna typ av tjänst behövs, inte minst för att hjälpa alla nya studenter att hitta rätt i sin nya stad.

Hemligheten bakom appens möjlighet att räkna gäster är lika enkel som genial. Hos anslutna restauranger, pubar, caféer och nattklubbar finns en liten sensor installerad i entrén – självklart utan kamera för att garantera anonymitet.

 -  Det unika med tjänsten är att konsumenten i realtid kan se hur många besökare restauranger, caféer och nattklubbar har. Informationen ger gästen chans att välja etablissemang utifrån om de önskar en lugn atmosfär med lediga platser att äta på eller ett välbesökt, folktätt ställe, förklarar Jimi Tadi.

Jönköpings krogliv välkomnar tjänsten med öppna armar.

 -  Jag har väntat 20 år på något liknande, säger Jon Espeset, ägare till bland annat Harrys, Sliver och Red. Min strävan är ju att Jönköpingsborna ska trivas i vår stad och ha så roligt som möjligt – och helst då på någon av mina restauranger!

Alla kommer älska denna app. Tänk att kunna sitta hemma i soffan och ta reda på var det antagligen är kö men rejält party eller vilken restaurang som lämpar sig bäst för en romantisk middag för två – denna kommer användas flitigt!

Den stora vinsten med denna typ av app har förstås krogbesökaren men det finns många fler som ser nya möjligheter.

 -  Även andra näringar ser nytta med appen, berättar Jimi Tadi. Exempelvis kan nu taxichaufförer planera sin kväll och veta var det är mycket folk och de behövs bäst. De kan till och med agera guide under sina körningar och hjälpa kunderna att hamna på rätt ställe.

Efter lansering i Jönköping väntar fortsatt expansion genom Sverige. Scan & Plan räknar med att appen ska finnas tillgänglig i alla större städer före halvårsskiftet 2018.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

App in action.
App in action.
Ladda ned bild
Sensors. Plug and play.
Sensors. Plug and play.
Ladda ned bild
Gott om plats eller gott om folk?
Gott om plats eller gott om folk?
Ladda ned bild

Länkar

Om

Scan & Plan
SVEN HULTINS GATA, 9
41288 Göteborg

http://www.scanplan.se

Scan & Plan AB, grundat 2015, och är ett ungt och innovativt företag, baserat i Göteborg. Företaget är specialiserat på utveckling av banbrytande digitala tjänster, vilka skapar stark nytta för näringsidkare, konsument och samhället. Visionen är att bli en global aktör i det digitala ekosystemet.