Bring

Smart lås ger smidigare hemleveranser när du inte är hemma

Dela

Bring vill ge nätshopparna en smidigare hemleverans. Med hjälp av ett smart lås behöver du inte vara hemma och vänta på din leverans.

Bring In Home delivery
Fler videor

Under slutet av året intensifierar Bring sin satsning ytterligare för smidiga hemleveranser genom ett samarbete tillsammans med Glue.

Det absolut vanligaste alternativet i Sverige att få sina varor levererade till ett utlämningsställe när man handlar på nätet. Hemleveranser efterfrågas av allt fler nätshoppare, det visar siffrorna från Brings nordiska konsumentundersökning – Bring research.

”Nätbutikerna skapar med den här lösningen en positiv leveransupplevelse för deras kunder. Med hjälp av smart teknologi vill vi på Bring göra det möjligt för konsumenter att få leveranser hela vägen hem, utan att faktiskt vara hemma. Lösningen ger även konsumenten möjlighet att vara delaktig i leveransen och ha kontroll över den på ett enkelt sätt”, säger Johan Holgersson, marknadsdirektör Brings e-handelsdivision.

Lösningen är ett nytt smart lås som är kopplat till en app på din smartphone. Det är ett lås som enkelt installeras på det befintliga låset. Konsumenten väljer leveransalternativet In Home delivery i kassan i nätbutiken. Då skapas det en engångsnyckel för just den specifika leveransen och specifika chauffören koppllat till en exakt dag och tid. Som konsument kan du följa vilka behörigheter som skapats, vilken tid dörren har öppnats och låsts samt om du även önskar ta tillbaka behörigheter. När Brings chaufför kommer fram till adressen öppnar hen dörren och ställer in paketet innanför dörren, samt stänger och låser med hjälp av Glueappen. I samma ögonblick ser mottagaren i sin app att leveransen är genomförd.

Glues uppgift är att göra vardagen enklare genom smart access till ditt hem. E-handeln begränsas av krånglig kundupplevelse när man behöver anpassa sitt liv efter paketleveranser. Tillsammans med Bring hoppas vi kunna hjälpa många personer med en enklare köpupplevelse och skapa tid till saker som verkligen betyder något. Vi tror ju också att en Glue användare kommer att handla mycket oftare på de e-handlare som är anslutna, säger Carl Johan, VD och grundare av Glue.

Fakta om samarbetet:

Samarbetet mellan Bring och Glue inleds i slutet på året med utvalda e-handlare med leverans till bostäder i centrala delar i Stockholm, Bromma och Solna. I mitten på 2017 planeras lösningen även omfatta adresser i centrala Oslo. E-handlare som kommer erbjuda det nya hemleveransalternativet är bl.a. Vitvaruexperten och Tvexperten.Om du som e-handlare är intresserad av att kunna erbjuda leveranslösningen eller få mer information kontakta:

Johan Holgersson marknadsdirektör Brings e-handelsdivision

+46 709 756 620 Johan.holgersson@bring.com

Carl Johan Grandinson vd Glue

+46 761 757 551 carljohan@gluehome.com

 

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Bring
Bring
Västberga allé 60
126 30 Hägersten

+46 70 789 78 50http://www.bring.se

Bring löser vardagslogistiken åt små och stora verksamheter i Norden. Vi är drygt 3 000 medarbetare i Sverige som brinner för att transportera, planera, leverera, lagra och kommunicera. Bring är en del av Posten Norge, en av de största logistik- och postaktörerna i Norden. Vi arbetar för din verksamhet utifrån tydliga värderingar: pålitlighet, mod, öppenhet, samarbete och respekt.

Följ Bring

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Bring

Bring öppnar dörren med Glue när kunden inte är hemma19.12.2017 09:00Pressmeddelande

Rapporter om överfulla utlämningsställen duggar tätt i takt med att e-handeln ökar. Den stora utmaningen är att leverera paket enligt konsumentens önskemål där och då man vill ta emot sin leverans. Efter en pilottest utökar nu smartahem-företaget Glue och logistikföretaget Bring sitt samarbete till en fullskalig utrullning som gör det möjligt att få hem paketet på hallmattan utan att behöva vara hemma.

Älskade stad får Transportföretagens hållbarhetspris20.10.2017 07:10Pressmeddelande

Initiativet Älskade stad, ett samarbete mellan Bring, Ragn-Sells, Stockholms stad och Vasakronan, fick under torsdagskvällen motta Transportföretagens hållbarhetspris. ” Genom branschöverskridande samverkan har man effektiviserat godstrafiken och bidragit till en mer hållbar och levande stadsmiljö. Samarbetet är ett föredömligt exempel för andra aktörer att ta efter!” lyder en del av motiveringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum