Linköpings kommun

Smedstad ridsportcenter firar 5-årsjubileum.

Dela

Lördagen den 9 oktober firar Smedstad Ridsportcenter i Linköping 5-årsjubileum med ett öppet hus. 2016 stod Smedstad Ridsportcenter klart efter många år av efterfrågan från ridsporten. Smedstad har blivit ett nav där olika ridsportsdiscipliner samlas under samma tak. Det är allt från traditionell ridskoleverksamhet och tävlingar på alla nivåer till daglig verksamhet och öppen fritidsverksamhet

Det ursprungliga målet för ridsportcentret var att bli en förebild för Sveriges kommunala ridsportsanläggningar där medborgarna skulle ges ökad tillgänglighet, och bättre möjlighet, till motion, rekreation och meningsfull fritid. Precis lagom till jubileet fick Smedstad besked om att de, som första ridanläggning i Östergötland, tilldelats utmärkelsen kvalitetsmärkt ridskola av Svenska Ridsportförbundet. Utmärkelsen innebär att ridskoleverksamheten drivs enligt vedertagna former och i enlighet med Svenska Ridsportförbundets ridskolepolicy.

– Smedstad har verkligen blivit det lyft för ridsporten i kommunen som vi satte upp som mål när vi inledde bygget av ridsportcentret. Smedstad erbjuder många olika målgrupper att ta del av verksamheten och skapar förutsättningar för de som av olika anledningar annars inte skulle ha möjlighet att kunna rida. Det är ju såklart extra roligt att de får den här fina utmärkelsen lagom till att vi firar dess första fem år, säger Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef, Linköpings kommun.

– Det är lätt att bli hemmablind när man jobbar här varje dag, det är en fantastisk anläggning och nu när vi ser tillbaka har vi åstadkommit väldigt mycket på fem år. Vi har startat både daglig verksamhet för personer inom LSS och öppen fritids utöver att ridskolan vuxit från 470 elever till cirka 750. Men vi är inte nöjda, vi vill fortsätta utveckla Smedstad till nytta för Linköping och för ridsporten, säger Josefine Linder, ridskolechef och enhetschef på Haga Stall och Omsorg.

– Linköpings Fältrittklubb huserade tidigare i det nu nedlagda Ånestadstallet och det är såklart ett oerhört lyft att vi de senaste fem åren kunnat erbjuda våra medlemmar att rida på en av Sveriges finaste anläggningar. När föreningen bjuder in till tävlingar får vi alltid mycket beröm för bra arrangemang och för hur fint det är här, säger Maria Grundström, ordförande i klubben och tillägger att även klubbens ungdomssektion Pionjär stortrivs i sin verksamhet här på Smedstad Ridsportcenter.

 

Öppet hus 9 oktober

Under öppet hus den 9 oktober 12:00-16:00 kommer det vara fullt av aktiviteter för allmänheten på Smedstad Ridsportcenter. Till exempel ponnyridning, rundturer på anläggningen och i omgivande eklandskap, stor hästshow (föranmälan) och marknad med lokala produkter och tjänster. Cafét är öppet.

Mer information om evenemanget finns på smedstad ridsportcenters webbplats

Kontakter

Länkar

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Attendos uppdrag på Ånestads vårdboende avslutas6.10.2021 16:11:05 CEST | Pressmeddelande

Attendo kommer att lämna Ånestads vårdboende i förtid. Det står klart efter ett beslut i Äldrenämnden idag. "Att Attendo skulle avsluta sitt uppdrag har varit en tydlig inriktning från mig som ordförande. Det fanns inga andra alternativ med tanke på de allvarliga brister som har uppmärksammats i verksamheten. Det viktigaste för oss är att se till att de boende på Ånestad får en god vård och omsorg", säger Liselotte Fager (KD), Äldrenämndens ordförande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum