Lejonfastigheter AB

Smedstad ridsportcenter invigs i dagarna tre

Dela

Nu får ryttare och hästintresserade i Linköping och regionen sitt efterlängtade ridsportcenter. Den nya anläggningen invigs och firas i dagarna tre. Med Smedstad ridsportcenter i det natursköna eklandskapet Tinnerö vill Linköpings kommun skapa en av Sveriges bästa kommunala ridsportanläggningar. Här möts barn, ungdomar och vuxna, bredd och elit, med hästen i fokus.

Den nya ridsportanläggningen bidrar till att sätta Linköping på kartan, bland annat genom att arrangera större nationella ridtävlingar och genom att bli Sveriges första forskningsanknutna ridskola. 

I maj 2014 togs det första greptaget för Smedstad ridsportanläggning. Nu, två år senare, står anläggningen klar. Medierna är välkomna till Linköpings kommun och Lejonfastigheters invigningshelg på Smedstad ridsportcenter. 

Program:
Fredag 19 augusti 
Press och inbjudna gäster välkomnas klockan 15, allmänhet välkomnas klockan 15.30 i samband med att ceremonin startar. Invigningsceremonin med bland andra Linköpings borgmästare Helena Balthammar, landshövding Elisabeth Nilsson och dubbla OS-guldmedaljören från Paralympics i Aten Iréne Slättengren. 

Lördag 20 augusti 
Öppet hus med aktiviteter för hela familjen mellan klockan 11:00-15:00. Hästshow, ponnyridning, hästloppis, tipspromenad, ansiktsmålning och ridsporten visar upp sina åtta grenar. Konferencier till showerna under dagen är Linköpingsfödda Anders ”Ankan” Johansson. 

Söndag 21 augusti 
Dressyrclinic med Grand Prix-ryttaren Malin Hansson mellan klockan 13.00-15.00.  


Kort om Smedstad Ridsportcenter

  • Smedstad Ridsportcenter är en modern anläggning där Linköpings kommun skapar förutsättningar för att stödja och utveckla ridsporten för barn, ungdomar och vuxna – för bredd och elit. 
  • Anläggningen inrymmer 60 boxar och ett sjuk- och gäststall med tio platser. Inomhus finns två ridhus och utomhus dressyr- och hoppbanor liksom hagar. 
  • Solenergi värmer byggnaden, allt material är miljöklassat och flera leverantörer under byggnationen har varit lokala vilket har förkortat transporterna. 
  • Smedstad är byggt i ett Natura 2000-område och stor hänsyn har tagits till den unika miljön. 
  • Smedstad ridsportcenter kommer att bli Sveriges första forskningsanknutna ridskola. Vinnova har gett klartecken för ett tvåårigt samverkansprojekt med LiU. Ridcentret med lektionsverksamhet för uppåt 600 ryttare i veckan, med social verksamhet, medicinsk rehab/habilitering samt en i sammanhanget ovanligt stor och samlad personalgrupp med pedagogisk kompetens kommer att vara en utgångspunkt för en rad medicinska och tvärvetenskapliga studier. 
  • Entreprenören som driver Smedstad är Haga Stall och Omsorg AB. 
  • Läs mer på www.smedstadridsport.se För ytterligare information om invigningshelgen, välkommen att kontakta:
Hanna Borglund, kommunikatör Lejonfastigheter, på telefon 013-20 54 55, hanna.borglund@lejonfastigheter.se 
Jessica Mattsson, kommunikatör Kultur- och fritidsförvaltningen, på telefon 013-26 31 65, jessica.mattsson@linkoping.se 

Kontakter

Om

Lejonfastigheter AB
Lejonfastigheter AB
Box 1943, Södra Stånggatan 1
581 18 Linköping

013-20 52 20http://www.lejonfastigheter.se

Lejonfastigheter äger, förvaltar och utvecklar miljöer för offentlig verksamhet i Linköping. Totalt ansvarar vi för 280 fastigheter som rymmer utbildning, omsorg, kultur och sport.

Vår drivkraft och vision är att skapa Sveriges bästa offentliga miljöer som kännetecknas av kvalitet, trivsel och trygghet.

Lejonfastigheter är ett kommunägt bolag som omsätter runt 660 miljoner kronor.

Vi har ett 70-tal medarbetare som tillsammans bygger framtidens Linköping för stadens medborgare.