Region Norrbotten

Smittspårning kring fall av TBC inom tandvården i Kiruna

Dela

Region Norrbotten har inlett en smittspårning sedan en anställd vid folktandvården i Kiruna konstaterats ha smittsam TBC.

– Risken att någon ska ha smittats är liten men inte obefintlig. Expositionstiden för patienterna har varit kort, säger smittskyddsläkare Anders Nystedt.

I vanlig ordning pågår smittspårning bland personal och patienter som den anställde har haft kontakt med. Det är främst små barn som riskerar att plocka upp smittan och därför testas de i första hand. Utifrån det resultatet beslutas om utvidgad kontroll i kretsarna kring patienterna behöver ske.

Journalister som vill  komma i kontakt med Anders Nystedt mailar sitt telefonnummer till anders.nystedt@norrbotten.se 

Kontakter

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dig som bor i Norrbottens län. Vi styrs av dig och de andra invånarna i länet genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten. 

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum