Volkswagen Personbilar

Snabb Veiby fick slita för poängen

Dela

Det blev en problematisk helg för Ole Christian Veiby i VM-rallyt på Sardinien, men trots det så plockade han viktiga VM-poäng och är fortsatt med i kampen om titeln i WRC 2.

Ole Christian Veiby var mycket snabb när allt fungerade på Sardinien.
Ole Christian Veiby var mycket snabb när allt fungerade på Sardinien.

 Det gick inte helt som planlagt, men vi fick i alla fall visa att vi kan köra både smart och fort när allt fungerar, säger Veiby.

Efter branden i Portugal senast stod revansch på programmet, men tyvärr började motgångarna redan efter första specialsträckan. Stötdämparproblem gjorde att man inte tog sig vidare.
 En stor besvikelse, berättar Ole Christian.

Redan där och då, på torsdag kväll, tvingades norrmannen och co-drivern Jonas Andersson ge upp sin kamp om segern, men man kunde ändå starta om på fredagen enligt rally 2-reglementet, med tio minuters strafftid.

Förutom problemen med stötdämparna drabbades det norsk-svenska ekipaget av ett par punkteringar, men när allt fungerade gick det fort - riktigt fort - på de italienska vägarna. Veiby noterade sju sträcksegrar i WRC 2 av totalt nitton möjliga med sin Polo GTI R5.
 Vi höll samma tempo som Rovanperä och Östberg och det är något vi tar med oss framöver.
Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-föraren matchade alltså toppnamnen i WRC 2 Pro-klassen under långa stunder av tävlingen på medelhavsön.

Vid slutmålet på söndagen hade Veiby jobbat sig upp till en femteplats i WRC 2-klassen, vilket innebar tio viktiga poäng i sammandraget. Ole Christian knappade in på täten och ligger fortsatt på topp tre.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ole Christian Veiby var mycket snabb när allt fungerade på Sardinien.
Ole Christian Veiby var mycket snabb när allt fungerade på Sardinien.
Ladda ned bild
En femteplats blev det för Ole Christian Veiby på Sardinien, men farten fanns för mer.
En femteplats blev det för Ole Christian Veiby på Sardinien, men farten fanns för mer.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarÅr 2018 levererade Volkswagen 6,24 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades totalt 53 471 personbilar från Volkswagen vilket ger en marknadsandel på 15,1 procent. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna up!, Polo, T-Cross, Golf, Golf Sportscombi, Golf Sportsvan, Golf Alltrack, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon, Sharan, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

Volkswagen återupptar produktionen den 20 april16.4.2020 10:48:27 CESTPressmeddelande

Märket Volkswagen kommer gradvis att starta om produktionen vid anläggningarna i Zwickau (Tyskland) och Bratislava (Slovakien) från och med den 20 april. Övriga anläggningar i Tyskland, Portugal, Spanien, Ryssland och USA återupptar produktionen från och med den 27 april. I maj återupptas produktionen gradvis i Sydafrika, Argentina, Brasilien och Mexiko. En 100-punktsplan för maximalt hälsoskydd för anställda har tagits fram.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum