EFN Ekonomikanalen

Snabbväxande handelsplats för skog

Dela

Virkesbörsen är en snabbväxande digital handelsplats som hjälper skogsägare att hitta köpare till sin skog.

Skogsindustri. Foto: EFN Ekonomikanalen
Skogsindustri. Foto: EFN Ekonomikanalen

Så här går det till: Skogsägaren registrerar sig på marknadsplatsen och lägger upp sin annons. I den framgår uppgifter om slutavverkning, gallring och leveransvirke. Mejl skickas till alla potentiella köpare, och den som är intresserad av annonsen kan då kontakta säljaren.

”För skogsägare är det helt fantastiskt, för att här kan man säkerställa rätt pris, nå ut till alla potentiella köpare och få en rättvis virkesaffär. När det gäller skogsbolagen så kan de effektivisera sina virkesköp, få lägre kostnader när de köper virke och säkerställa att de når ut till fler säljare”, säger Adam Aljaraidah, vd för Virkesbörsen.

I dag används tjänsten av flera stora skogsägare som Sveriges Fastighetsverk, Svenska kyrkan och Göteborgs Stad. Mindre och enskilda ägare är också en stor del av de som använder marknadsplatsen. I framtiden siktar Virkesbörsen på att fortsätta växa i Sverige, men också på att nå ut till internationella skogssäljare.

Se hela inslaget här (2:16 min, nytt fönster) 

Nyckelord

Bilder

Skogsindustri. Foto: EFN Ekonomikanalen
Skogsindustri. Foto: EFN Ekonomikanalen
Ladda ned bild

Länkar

Om

EFN Ekonomikanalen
EFN Ekonomikanalen
Blasieholmstorg 12
106 70 Stockholm

EFN ​Ekonomikanalen sprider kunskap om ekonomi. Vi vänder oss till den ekonomiintresserade allmänheten. Kanalen är rikstäckande, alla våra inslag och program är reklamfria och det kostar ingenting att ta del av våra program, reportage och intervjuer. Kanalen har utsetts till Sveriges bästa ekonomikanal fyra år i rad. EFN drivs av en oberoende redaktion och ägs av Handelsbanken. 

Vi finns på EFN.se och i sociala medier.

Följ EFN Ekonomikanalen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från EFN Ekonomikanalen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum