Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Snabbväxande sport kommer till Falun!

Dela

Pickleball - en av de snabbast växande sporterna kommer till Ljusdal. Det är Korpen Falun som har tagit initiativet och ordnar nu öppet hus och en prova-på-dag söndagen den 28 november kl 11.30 – 14.30 i Kristinebergsgymnasiets idrottshall.

-        Det ska bli spännande att utöka vårt utbud med en racketsport som passar väldigt många, från ung till gammal, säger Eric Löfgren, ordförande i föreningen. Den som en gång testat pickleball blir snabbt fast i den här motionsformen.

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har startat den nya racketsporten på flera platser i Sverige.

-        Korpen Falun ligger i framkant när det handlar om att testa nya idrotten, konstaterar Leif Gerhardsson från Korpen riks som också är regerande svensk mästare i klassen Veteran Mixed. Jag har åkt runt i landet och missionerat för pickleball, och kommer att finas på plats i Falun för att ge instruktioner och tips under prova-på-dagen.

Pickleball växer snabbt, framför allt i USA där sporten startade på 1960-talet där. Det är en racketsport med drag från tennis, bordtennis och badminton och som spelas på en yta motsvarande en badmintonbana och med nedsänkta nät. Racketen är lätt och bollen påminner om en innebandyboll. Man kan spela såväl singel som dubbel.

Nyckelord

Kontakter

Kontakt gärna Korpen riks projektledare: Leif Gerhardsson, 070-638 21 70 eller Korpen Faluns ordförande Eric Löfgren 070-203 18 83 för mer information.

Bilder

Om

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.korpen.se/

Välkommen till Korpen

Korpen är ett av Sveriges största idrottsförbund och en del av den samlade idrottsrörelsen. Vi erbjuder lagidrott, gruppträning och individuella idrotter. Vi gör det enkelt för människor att sporta och ha kul tillsammans!

Följ Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum