Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Snabbväxande sport kommer till Karlstad!

Dela

Pickleball - en av de snabbast växande sporterna kommer till Karlstad. Det är Korpen Karlstad som har tagit initiativet och ordnar nu öppet hus och en prova-på-dag lördagen den 27 november klockan 10.00–14.00 i Karlstad Rackethall.

-        Det ska bli spännande att utöka vårt utbud med en racketsport som passar väldigt många, från ung till gammal, säger Victor Gullström, ordförande i föreningen. Den som en gång testat pickleball blir snabbt fast i den här motionsformen.

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har startat den nya racketsporten på flera platser i Sverige.

-        Korpen Karlstad ligger i framkant när det handlar om att testa den här nya idrotten konstaterar Leif Gerhardsson från Korpen riks som också är regerande svensk mästare i klassen Veteran Mixed. Jag har åkt runt i landet och missionerat för pickleball, och kommer att finas på plats i Karlstad för att ge instruktioner och tips under prova-på-dagen.

Pickleball växer snabbt, framför allt i USA där sporten startade på 1960-talet där. Det är en racketsport med drag från tennis, bordtennis och badminton och som spelas på en yta motsvarande en badmintonbana och med nedsänkta nät. Racketen är lätt och bollen påminner om en innebandyboll. Man kan spela såväl singel som dubbel.

Nyckelord

Kontakter

Kontakt gärna Korpen riks projektledare: Leif Gerhardsson, 070-638 21 70 eller Korpen Karlstads ordförande Wictor Gullström, 070-875 01 86 för mer information.

Bilder

Om

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.korpen.se/

Välkommen till Korpen

Korpen är ett av Sveriges största idrottsförbund och en del av den samlade idrottsrörelsen. Vi erbjuder lagidrott, gruppträning och individuella idrotter. Vi gör det enkelt för människor att sporta och ha kul tillsammans!

Följ Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Seniorvecka ska få Jönköpings äldre att hitta motionen igen2.9.2021 07:59:00 CEST | Pressmeddelande

Under en hel vecka mellan den 6 och 12 september kommer Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet att arrangera Aktiv Senior-veckan i Jönköping. Det är Korpen Jönköping som kostnadsfritt erbjuder inspirerande aktiviteter som passar seniorer. Aktiviteter och motion anpassade för de äldre har varit nästintill omöjliga att genomföra under ett och ett halvt års tid. Den sociala mötesplatsen och fysiska utmaningen har försvunnit för en åldersgrupp som behöver just det sociala och fysiska. - Under den här veckan kommer vi på många orter runtom i Sverige att visa upp de verksamheter som passar och hjälper den äldre befolkningen att komma tillbaka, börja om eller upptäcka den fysiska rörelsens fantastiska kraft, säger Regina Hedström som är projektledare för Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets projekt Aktiv Senior.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum