Ekeby Hälsocenter

Snabbväxande vårdcentral utökar

Dela

Vårdcentralen Ekeby Hälsocenter i Uppsala växer. 15 nya medarbetare börjar under den närmaste månaden och vårdcentralen utökar med lika många nya rum och ett större gym för sjukgymnastik och träning.

- Vi satsar på fler sjukgymnaster, läkare och personer från andra yrkesgrupper för att möta den stora och växande efterfrågan, säger Mats Brolin, verksamhetschef.

De tillkommande lokalerna är 486 kvm stora och omfattar 15 nya behandlingsrum, en ny lounge och ett större och mer välutrustat gym. Lokalerna har färdigställts under sommaren och invigdes i veckan av personalen med tårta och bandklippning. Officiell invigning av lokalerna kommer att ske på 4-årsdagen lördagen den 14 november 2015 med öppet hus för allmänheten. Sammantaget är vårdcentralen nu 1400 kvm stor och har 38 mottagningsrum för patienter.

Ekeby Hälsocenter är den snabbast växande vårdcentralen i Landstinget i Uppsala län. Antalet listade har ökat med 27 procent (1674 patienter) det senaste året (juli 2014 – juli 2015). Idag (150826) är 7992 patienter listade hos Ekeby Hälsocenter.

- Vi göra allt för att kunna ta emot alla som söker sig till vårdcentralen med bibehållen hög patientsäkerhet, bra tillgänglighet och god service, säger Mats Brolin.

- Vi ökar resurserna i form av personal och lokaler kontinuerligt. I snitt en person i månaden har anställts sedan starten i november 2011. Från september är vi drygt 50 medarbetare fördelat på cirka 36 heltider.

Under augusti-september 2015 börjar 15 nya personer inom flera olika yrkeskategorier:

-3 fysioterapeuter/sjukgymnaster

-2 allmänläkare

-7 sjuksköterskor och distriktssköterskor

-1 psykolog/psykoterapeut

-1 medicinsk sekreterare

-1 värdinna

Personalgruppen är organiserad i ett icke hierarkiskt Hälsoteam där alla kollegor är nyckelpersoner med sin unika kompetens. Mats Brolin som är grundare och verksamhetschef är inte själv vårdutbildad, utan journalistutbildad och entreprenör.

Vårdcentralen har profilerat sig genom att alltid ha drop in till sjuksköterska (8-17 alla vardagar).

Det förebyggande arbetet genomsyrar vårdcentralens verksamhet. De fem livsstilsfaktorer som är fundamentala för en god hälsa (fysisk aktivitet, kost, alkohol, tobak och mental hälsa) vävs in på olika sätt i patientmötet, i enlighet med Socialstyrelsens riktlinjer. Verksamheten omfattar en livsstilsmottagning där patienter med behov av att förändra sin livsstil kan få hjälp och stöd.

Mer information finns på www.ekebyhalsocenter.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Ekeby Hälsocenter
Ekeby Hälsocenter
Ekeby bruk A33, Ekebyvägen 10
752 63 Uppsala

018-611 08 19http://www.ekebyhalsocenter.se

Ekeby Hälsocenter har avtal med Region Uppsala för vårdcentral, barnmorskemottagning, barnavårdscentral, gynekologi och psykoterapi.

Ekeby Hälsocenter erbjuder även hälso- och sjukvård till myndigheter, företag och privatpersoner.

Ekeby Hälsocenter är en nytänkande hälso- och sjukvårdsmottagning i Uppsala som driver utvecklingen mot en helhetssyn inom hälso- och sjukvård, främt inom primärvården.

Hälsoteamet på Ekeby Hälsocenter erbjuder olika typer av hälsoinsatser. Teamet består av allmänläkare, gynekologer, psykiater, fysioterapeuter, barnmorskor, distriktssköterskor, sjuksköterskor, dietist, psykologer, psykoterapeuter, kuratorer, undersköterskor, biomedicinsk analytiker och hälsopedagog.

Syftet med det hälsofrämjande arbetet är att förstärka både den fysiska och psykiska hälsan hos våra patienter. Insatserna är även ämnade att inspirera till att göra positiva livsstilsförändringar som leder till bättre och långvarig hälsa, som mer fysisk träning och bättre kostvanor.

Ekeby Hälsocenter startade i november 2011. Vårdcentralen finns i anrika Ekeby bruk i Uppsala. Efterfrågan från patienterna är stor och växande. Ekeby Hälsocenter är en av de större vårdcentralerna i Uppsala län och har närmare 10.000 listade patienter. För att kunna ta emot alla som söker sig till oss med bibehållen hög patientsäkerhet och tillgänglighet, korta väntetider och god service har vi kontinuerligt ökat våra resurser i form av personal och lokaler.

Vi är drygt 60 medarbetare fördelat på cirka 45 heltider. Vi arbetar i ett Hälsoteam där alla kollegor är nyckelpersoner med sin unika erfarenhet och kompetens.

Följ Ekeby Hälsocenter

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ekeby Hälsocenter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum