Stiftelsen Skansen

Snart dags för drop in-bröllop!

Dela

Varje år i juni äger årets mest kärleksfyllda dag rum på Skansen. Alla är välkomna att gifta sig utomhus på vackra Tingsvallen den 11 juni 2016, helt utan förbokning! Bröllopsentrén är öppen kl 10–15, men vigslarna pågår tills att alla som kommit före kl 15 är gifta.

Det enda som ett par behöver för att kunna slå till den 11 juni är legitimation, hindersprövning och för kyrklig vigsel även vigselblankett från hemförsamlingen. Resten ordnar Skansen. Både borgerliga och kyrkliga vigselförrättare samt vittnen finns på plats. Ceremonin tar cirka 10 minuter och äger rum på Tingsvallen‚ den stora gräsplanen nära Bollnästorget. På plats finns också fotografer‚ florister‚ make-up artist‚ nagelstylist och mycket mer.

Den som vill fira kan köpa något att dricka i Champagnebaren, välja ett musikstycke ur bröllopsrepertoaren i sångtältet och dansa en bröllopsvals på Bollnästorgets dansbana. För barnen ordnas det bröllopspyssel.

Entrén för bröllopspar är öppen kl 10–15. Alla som kommer till Skansen under denna tid blir vigda. Alla bröllopspar får en nummerlapp, med en nummerserie för borgerlig vigsel och en annan för kyrklig vigsel. När man fått sin nummerlapp går man till vigselområdet där vigselförrättare och vittnen finns på plats. Det finns också ett omklädningstält för den som vill byta till festkläder.

Totalt finns det tolv vigselplatser. När könumret ropas upp tar man plats i kötältet där kövärdar tar hand om alla par. Gästerna tar plats vid sidan om kötältet. När det blir parets tur följer en värd med till rätt vigselplats. Hela ceremonin tar ca 10 minuter.

Antalet vigda genom åren

2010 12 juni 357 par  
2011 11 juni 257 par  
2012 9 juni 436 par 
2013 15 juni 436 par 
2014 14 juni 463 par  
2015 13 juni 440 par

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Påsk på Skansen - marknad, pyssel och traditioner20.3.2018 07:00Pressmeddelande

Påsken firas med påsktraditioner i hus och gårdar, en påskmarknad full av hantverk, slöjd och påskgodis och med musik i Seglora kyrka, Älvrosgården och Missionshuset. I Skogens hus påskpysslas det hela påsklovet och på skärtorsdagen är det fri entré för alla barn som kommer klädda som påskkärringar och påskgubbar. Nytt för i år är att det finns kombibiljett för Junibacken och Skansen under påsklovet och fram till och med 15 april.

Kaffekassa hjälper berguvar i skärgården22.2.2018 10:28Pressmeddelande

Alla som druckit kaffe på Skansens Restauranger under parollen, "Visste du att Berguven föredrar kaffe latte" har varit med och bidragit till Skansens insamlingsprojekt för berguvarna. När kaffekassan räknades i slutet av året uppgick den till hela 140.000 kronor! -Det kommer att räcka en bra bit i vårt berguvsarbete, efter att i 30 år ha satt ut berguvar är det nu dags att göra en inventering av berguvar i Stockholms skärgård för att se vilken effekt utsättningen haft, säger Tomas Frisk som är chef för den zoologiska avdelningen på Skansen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum