Enköpings kommunEnköpings kommunEnköpings kommun

Snart dags för Trädgårdsdagen – så påverkas Enköping

Dela

På lördag är det dags för årets Trädgårdsdag. Både vi och våra samarbetspartner är spända över att den äntligen blir av som tänkt.

Trädgårdsdagen sträcker sig från Skolparken och ända långt ner på Åpromenaden och vi förväntar oss många besökare under dagen. Vi märkte redan i våras att intresset var stort när vi öppnade anmälan för utställare till de olika marknaderna som nu är fulla av spännande innehåll.

Därför tror vi att evenemanget kommer märkas och påverka enköpingsborna på olika sätt.

Avstängda vägar

  • På Kyrkogatan kommer det vara bakluckeloppis och flera utställare under dagen. Hela Kyrkogatan är därför avstängd fram till ungefär klockan 17 under Trädgårdsdagen.
  • Delar av Tullgatan, mellan Kungsgatan och Västra Ringgatan samt Rådhusgatan kommer att stängas av.
  • Strömgatan och Polgatan är endast öppna för boende.
  • Parkeringen vid Joar är avstängd.

Biltrafik och parkeringar

Om det blir som vi hoppas så kommer det vara otroligt många besökare som kommer utifrån för att ta del av Trädgårdsdagen. Det kommer förmodligen märkas i trafiken i Enköping och vi hänvisar våra bilburna besökare till parkeringen vid resecentrum.

Parktåget och häst och vagn

Under Trädgårdsdagen går parktåget mellan Enköpings resecentrum och Stora torget, via Skolparken. Mellan Stora torget och Drömparken kan besökare åka häst och vagn vilket såklart kommer märkas för både fotgängare och bilister.

Extra cykelställ

Vi hoppas ändå att de flesta enköpingsbor som kan väljer att ställa bilen hemma. För de som tar cykeln kommer det att finnas extra många cykelställ på Drottninggatan och biblioteket så alla hittar en plats.

Vi ser fram emot en härlig dag full med inspiration kring trädgård, mat, hälsa och hantverk.

Välkommen!

Program för dagen hittas på enkoping.se/tradgardsdagen

Kontakter

Länkar

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum