Trafikverket

Snart inleds underhållsarbetet av Ölandsbron

Dela

I slutet av april börjar Trafikverket och entreprenören Svevia med underhållsarbetet på Ölandsbron. Arbetet kommer att pågår fram tills 31 december 2019.

Underhållsarbetet inleds genom att blästra och måla om lager på bropelarna. Trafiken som kör från Öland mot Kalmar kommer att påverkas genom att ett körfält bitvis är stängt och att hastigheten längs den sträckan är sänkt till 50 kilometer per timme. Inget trafikstörande arbete utförs under pendlartider mellan kl. 06-09 och kl. 15-18.

– Underhållsarbetena på bron sker med syfte att säkerställa livslängden och garantera en fortsatt trygg och smidig resa, säger Trafikverkets projektledare Fredrik Hasselström.

Vill underlätta för trafikanterna

Ölandsbron är en viktig del av mångas dagliga liv. För att underlätta så mycket som möjligt sker Trafikverkets underhållsarbete till största delen med trafik på bron. För arbetets säkerhet kommer hastigheten under vissa perioder och på vissa sträckor vara sänkt och detta kan leda till köer i trafiken.

– Vi är måna om att trafikanter, resenärer och godstrafik ska kunna komma fram så smidigt som möjligt och tar särskilt hänsyn till sommarveckorna 25-33 och tiden för Skördefesten. Under de tiderna gör vi inget trafikstörande arbete eftersom väldigt många normalt reser till och från Öland under just dessa perioder, säger projektledare Fredrik Hasselström.

Med underhållsarbete skapar Trafikverket goda förutsättningar för dagens och framtidens näringsliv, turistnäring och boende på Öland med smidig pendling till och från fastlandet.

Vill du veta mer?

Vid projektstart kommer Trafikverket att bjuda in till en pressträff med en rundvisning och en grundlig presentation av underhållsarbetet. Mer information om detta kommer.

Vill du veta mer om Trafikverkets arbete. Gå in på: www.trafikverket.se/vialskarolandsbron

Trafikverkets arbete med Ölandsbron kan också följas på Instagram #ViälskarÖlandsbron

Nyckelord

Kontakter

Fredrik Hasselström
Projektledare
fredrik.hasselstrom@trafikverket.se
010 – 123 92 96

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum