Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Snart invigs årets härligaste idrottsevenemang

Dela

Om en vecka invigs Special Olympics Games i Malmö. Därefter väntar dagar fyllda av idrottsglädje och gemenskap. "Det blir en idrottsfest i hela Malmö, säger Linnéa Björndahl", ansvarig för Special Olympics Sverige.

Foto: Special Olympics Sverige
Foto: Special Olympics Sverige

Den 16-19 juni arrangeras Sveriges största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning – Special Olympics Games. Omkring 1 000 idrottare och ledare från fler än 100 idrottsföreningar i hela landet samlas i Malmö för att tävla i tolv idrotter.

Flera av idrotterna är uttagningstävlingar till Special Olympics World Games i Berlin 2023. Det innebär att idrottarna har möjlighet att bli uttagna att representera Sverigelaget på världens största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

– Vi har längtat efter de här dagarna i två år och snart är de äntligen här. Det ska bli fantastiskt roligt att träffas igen, säger Linnéa Björndahl.

Förutom rörelseglädje och hälsa blir det en storslagen invigning med kända artister, roliga aktiviteter för hela familjen, kostnadsfria och frivilliga hälsoundersökningar för alla deltagare genom Healthy Athletes-programmet och mycket mera under dagarna.

Spelen är möjliga tack vare engagemang från samarbetspartners och volontärer. I Malmö ställer 200 frivilliga upp för att göra tävlingarna till en oförglömlig upplevelse för deltagarna.

– Vi är oerhört glada att så många vill engagera sig och göra spelen till de bästa någonsin. Tillsammans gör vi skillnad, säger Linnéa Björndahl.

Special Olympics Games är ett samarbete mellan Special Olympics Sverige, Malmö stad, Sigma Group, Event in Skåne och FIFH Malmö.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Special Olympics Sverige
Foto: Special Olympics Sverige
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

SPECIAL OLYMPICS är en global rörelse med över 5,5 miljoner aktiva med intellektuell funktionsnedsättning i 193 länder. I Sverige är Special Olympics en del av Parasport Sverige, ett idrottsförbund som erbjuder idrott för personer med funktionsnedsättning.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Uttalande från de nordiska olympiska kommittéerna, paralympiska kommittéerna och idrottsförbunden om den eskalerande ryska aggressionen i Ukraina23.9.2022 16:00:00 CEST | Pressmeddelande

Ovan nämnda organisationer har idag avslutat en nordisk konferens i Oslo, Norge. I samband med den nordiska idrottskonferensen har deltagarna särskilt diskuterat de pågående utspelen från olika internationella organisationer om att eventuellt låta ryska och belarusiska idrottare med delegater få delta i internationella tävlingar igen. Detta sker samtidigt som den ryska presidenten mobiliserar för ökad militär aggression mot Ukraina.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum