Huddinge kommun - politik

Snart kan du hylla din socialsekreterare

Dela

Socialnämnden i Huddinge vill införa ett kvalitetspris för sina verksamhetsområden. Sedan tidigare har äldreomsorgsnämnden delat ut ett kvalitetspris till personer eller grupper som bidragit med att förbättra äldreomsorgens verksamheter, nu vill socialnämnden följa samma goda exempel och införa ett liknande pris för deras verksamheter.

- Vi vill lyfta fram personer eller grupper av medarbetare som vågar vara kreativa i sitt arbete och som bidragit med att verksamheten har blivit ännu bättre. Det kan till exempel vara nya arbetssätt som innebär bättre stöd till den enskilde eller kanske en chef som gjort någoting extra bra för sin avdelning, säger Eva Carlsson Paulsén (M), socialnämndens ordförande i Huddinge.


Nomineringar kan göras av medarbetare, brukare, kunder och anhöriga inom socialnämndens verksamhetsområde. De föreslagna kriterierna för priset är:

- Bidrar till nyskapande och utveckling av verksamheten
- Bidrar till förbättrad kvalitet i verksamheten
- Kan bidra till utveckling för andra verksamheter


- Goda exempel ska inte gå obemärkta förbi utan de ska uppmärksammas så att fler verksamheter kan ta efter. Det är viktigt för vårt kvalitetsarbete att vi hela tiden lär av varandra, avslutar Eva Carlsson Paulsén (M).

Ärendet behandlas i kommunstyrelsen 14 mars och sedan kommunfullmäktige 23 april.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Provvalet i KD Huddinge avgjort18.1.2018 11:11Pressmeddelande

Kristdemokraternas medlemmar i Huddinge har nu röstat fram vilka personer de vill se på valsedeln till kommun­fullmäktige 2018. Provvalet är rådgivande och den slutliga listan fastställs vid partiavdelningens årsmöte den 21 februari. Provvalet vanns utav Karl Henriksson, Skogås som sedan 2015 är kommunalråd och förskolenämndens ordförande. På andra plats kom Stephanie Hansson, Huddinge som är vice ordförande i äldreomsorgsnämnden och ledamot i kommunfullmäktige. Dennis Åström Ullström, Huddinge, kom på tredjeplats, ersättare i kultur- och fritidsnämnden och ombudsman för KDU Stockholm. Sammanlagt kandiderade 21 personer i provvalet. Provvalsresultat topp tre: Karl Henriksson 175 poäng Stephanie Hansson 126 poäng Dennis Åström Ullström 106 poäng För mer information: Karl Henriksson (KD) Johanna Patricius (KD) Kommunalråd Politisk sekreterare 08 – 535 313 51 08 – 535 301 69 karl.henriksson@huddinge.se johanna.patricius@huddinge.se

Huddinge investerar i barnen17.1.2018 10:16Pressmeddelande

Den styrande koalitionen i Huddinge väljer att satsa ytterligare 4,8 miljoner kronor på förskolan för 2018. I samband med budgeten för 2018 som togs i juni ökade Huddinge budgeten för förskolan med 16, 3 miljoner kronor. –Inför det nya året väljer vi att prioritera välfärdslöftet om en god förskola för barnen i Huddinge. Vi satsar speciellt på barn i behov av särskilt stöd men gör också en generell satsning på förskolan för att stärka kvaliteten. Dessutom väljer vi att satsa 1,4 miljoner på förbättrad närvarohantering och kommunikation med vårdnadshavarna. Det kommer minska administrationen, öka tryggheten och i förlängningen leda till att personalen får mer tid för barnen, säger Karl Henriksson (KD), förskolenämndens ordförande. Beslutet tas på kommunfullmäktige den 19 februari. För mer information: Karl Henriksson (KD) Johanna Patricius (KD) Kommunalråd och förskolenämndens ordförande Politisk sekreterare 08 – 535 313 51 08 – 535 301 69 karl.henriksson@huddinge.se johanna.patricius@h

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum