Region Örebro län

Snart kan du resa med Närtrafiken även under helgerna

Dela

Länstrafiken ska utveckla Närtrafiken i Örebro län. Det ska bland annat ske genom att göra det möjligt att resa också under helgerna.

I början av året infördes så kallad Närtrafik i Örebro län vilket möjliggör resor med Länstrafiken till och från bostadsadresser som tidigare saknade tillgång till kollektivtrafik. Kollektivtrafiken når därmed längre ut på landsbygden än tidigare, i alla fall under vissa tider. Närtrafiken går i dagsläget bara att nyttja under helgfria dagar och kvällar.

Det tycker ledamöterna i samhällsbyggnadsnämnden är lite för lite. Vid dagens sammanträde gav de därför Länstrafiken i uppdrag att under 2023 utveckla Närtrafiken så att den bättre anpassas till resenärernas behov.

- Vi ser att Närtrafiken fungerar bra och att den uppskattas av de som bor på landsbygden. I nuläget går det bara att resa med Närtrafiken på vardagarna men eftersom vi ser att det finns ett resebehov även under helgerna vill vi utöka tjänsten till att framöver omfatta lördagar och söndagar, säger Nina Höijer (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

En annan ambition nämnden har är att komplettera de befintliga Närtrafikhållplatserna med ett tiotal hållplatser i anslutning till några av länets turistdestinationer.

- Det finns så oerhört mycket att se och uppleva i vårt län och vi vill underlätta för den som vill göra ett besök i till exempel Tiveden eller Kloten, säger Nina Höijer.

Fakta om Närtrafik:

  • Närtrafik är en form av anropsstyrd trafik, vilket innebär att fordonet kör på beställning och inte enligt en förbestämd tidtabell eller linjesträckning.
  • Bokning sker via telefonsamtal till Länstrafikens beställningscentral för servicresor.
  • Länstrafikens periodbiljetter och skolkort är giltiga för resor med Närtrafik.
  • Rabatten Senior 70+, som ger alla som är 70 år eller äldre 20 procents rabatt, gäller även för Närtrafik.

Mer information finns på www.lanstrafiken.se/nartrafik.

Kontakt

Nina Höijer, samhällsbyggnadsnämndens ordförande, telefon: 072-085 34 10

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nina Höijer, samhällsbyggnadsnämndens ordförande
Nina Höijer, samhällsbyggnadsnämndens ordförande
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum