PRO-Pensionärernas Riksorganisation

Snart röstar riksdagen om vinster i välfärden

Dela

Om bara några timmar, klockan 16 idag, röstar riksdagen om vinster i välfärden. Det är en av de hetaste frågorna i valrörelsen. Regeringen har tillsammans med Vänsterpartiet föreslagit vinstbegränsningar för företagen i skola och omsorg. Ett förslag som Pensionärernas riksorganisation, PRO, ställer sig bakom.

PRO anser att offentligt finansierad omsorg ska drivas utan vinstsyfte samtidigt som möjligheterna att välja - och välja bort - en utförare behålls och utvecklas. Finansieringen av välfärden ska ske solidariskt och rättvist genom skatten. 

- Vinstintresset får aldrig styra utformningen av välfärden, och en  eventuell vinst ska återinvesteras i verksamheten, säger Gunnar Sandell, ordförande i PRO-distriktet i Stockholms län.

 Det är PRO:s bestämda åsikt att varje skattekrona inom äldreomsorgen ska komma de äldre till del. Dessutom ska kommunerna och landstingen besluta om kvalitetskrav som alla utförare ska följa.

- Äldreomsorgen är redan ekonomiskt pressad och resurserna har systematiskt minskat över tid. Marginalerna inom äldreomsorgen är i dag så små att det inte finns något utrymme för att ta ut vinst utan att det sker på bekostnad av kvaliteten, säger Christina Tallberg, ordförande PRO.

Kontakter

Om

PRO-Pensionärernas Riksorganisation
PRO-Pensionärernas Riksorganisation
Box 3274
103 65 Stockholm

08-701 67 00http://www.pro.se

PRO, Pensionärernas Riksorganisation, är Sveriges största pensionärsorganisation med föreningar runt om i hela landet.

Följ PRO-Pensionärernas Riksorganisation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PRO-Pensionärernas Riksorganisation

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum