Stiftelsen Skansen

Snart sitter någon i sjön...

Dela

Stockholms Auktionsverk har fått in ett unikt föremål som auktioneras ut i mitten av september. Efter utställningen “Skräp som resurs” på Skansen finns nu möjligheten att bjuda på designstolen Reform som tillverkats i en 3D-printer av återvunnet skräp från hav och soptippar.

Designstolen Reform
Designstolen Reform

Stolen Reform är den första av sitt slag formgiven av prisbelönade Skandal Design Studio.  Formgivaren Jurij Rahimkulov har skapat ett skulpturalt mästerverk i en minimalistisk form åt möbelföretaget Sculptur. 

-Östersjön är ett unikt hav som står inför stora utmaningar, säger Anna Björn som är enhetschef på Baltic Sea Science Center på Skansen.  Här kan man uppleva Östersjön och dess växter, djur och organismer på nära håll. Det är genom kunskapsspridning vi kan skapa det engagemang och intresse som kan leda till förändring.

-Det är fantastiskt att något som är tillverkat av skräp är vackert och bekvämt och ger oss helt nya möjligheter att befria haven från farligt skräp, säger Glenn Mattsing som är initiativtagare till produktionen av stolen Reform. 

Material och tillverkningsprocess
REFORM tillverkas av olika material; gamla fiskenät, gammal bilinredning (ABS-plast) och träfiber (WPC). Denna stol är tillverkad av gammal bilinredning. Materialet är tvättat, kvarnat, pelleterat och printat. Stolen har skrivits i en av världens största 3D-printers, från svenska ABB. Stolen finns i fem exemplar och alla har en egen QR-kod med märkning som man kan scanna av och se vilken av de fem man har. 

Auktionens syfte 
Auktionens syfte är att generera medel för att främja fortsatt utveckling av och stöd till Stiftelsen Skansens egna och relaterade projekt till förmån för renare hav och rent vatten. I Baltic Sea Science Center på Skansen visas och berättas om Östersjöns miljö, utmaningar och möjligheter. Här finns också pedagogisk verksamhet i ett laboratorium, filmsal, visningar och event med centrets samarbetspartner BalticSea2020, Sveriges Lantbruksuniversitet, Stockholm Vatten och Avfall och Stockholms universitet men också med Skansens övriga samarbetspartners som Skansens sponsor Xylem och aktörer som Berwaldhallen.

Utgångsbud
18 500 SEK

Kontaktperson: Josefin Sollander, Skansen

Skräp som resurs med Glenn Mattsing

Bilder

Designstolen Reform
Designstolen Reform
Ladda ned bild
Exteriör.
Exteriör.
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Strandnära fiskar.
Strandnära fiskar.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Djurgårdsslätten 49-51
115 21 Stockholm

08 - 442 80 00http://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Skansen och Konsumentföreningen Stockholm i fördjupat samarbete genom nytt femårsavtal som har fokus på hållbarhet18.12.2019 15:00:00 CETPressmeddelande

Skansen och Konsumentföreningen Stockholm (Kfs) skapar mervärde för gäster och medlemmar genom ett fortsatt nära samarbete de kommande fem åren. Med ett utbud av aktiviteter kopplat till samhällsengagemang och miljöarbete vill Skansen och Konsumentföreningen sprida information och kunskap om miljö, mat och djuromsorg med fokus på barn, unga och barnfamiljer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum