Kulturhuset Spira

Snart Sverigepremiär för Florian Zeller-komedi med Adde Malmberg

Dela
Adde Malmberg är både regissör och huvudrollsinnehavare i ”En timme i lugn och ro” – en fransk komedi om egentid, trassliga familjerelationer och kärleken till musik, skriven av den franske dramatikern Florian Zeller. Sverigepremiär lördag 11 februari 2023 i Kulturhuset Spira, Jönköping.

En timme i lugn och ro utspelar sig hos en medelklassfamilj i Paris och kretsar kring en man som precis hittat en skiva han sökt i hela sitt liv. Men allt och alla runt omkring verkar vilja hindra honom från att få lyssna på den.

Pjäsen har översatts till svenska av Adde Malmberg, en av Sveriges mest rutinerade komiker, som dessutom regisserar och gör huvudrollen som Michel.

– När jag fick möjligheten att översätta och regissera En timme i lugn och ro tvekade jag inte en sekund. För det första är det ganska ovanligt med fransk humor på svenska scener. För det andra är det en väldigt rolig pjäs, skriven av en författare som är mest känd för allvarliga draman. Något jag själv hade velat gå och se, säger Adde Malmberg.

En timme i lugn och ro är skriven fransmannen Florian Zeller som bland annat ligger bakom The Father, en internationellt hyllad pjäs som gjort succé på Broadway och i West End. Den har också blivit Oscarsbelönad film med Anthony Hopkins i huvudrollen.

Sverigepremiär i Teatersalongen, Kulturhuset Spira lördag 11 februari 2023.

För recensionsbiljetter och intervjuförfrågningar, kontakta Mats Fäldt, 0730-76 85 70, press@smot.se.

Pressbilder finns tillgängliga här från och med premiärveckan.

Medverkande

Adde Malmberg
Åsa Arhammar
Sanna Ingermaa Nilsson
Petter Andersson
Kalle Malmberg
Mathias Lithner
Vera Veljovic

Konstnärligt team

Regi, översättning: Adde Malmberg
Scenografi: Hansson Sjöberg
Kostymdesign: Alona Anderson
Ljusdesign: Hans-Richard Eriksson
Biträdande regi: Alexsander Brandt
Maskdesign: Robin Karlsson

För mer information: https://www.smot.se/en-timme-i-lugn-och-ro/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Kulturhuset Spira
Kulturhuset Spira
Kulturgatan 3
553 24 Jönköping

010 - 242 80 80https://www.smot.se/

Kulturhuset Spira är hemmaplan för Smålands Musik & Teater och navet för professionell scenkonst i Jönköpings län. På våra scener och på turné erbjuder vi musik, teater, dans, opera och musikal för publik i alla åldrar. Välkommen att bli en upplevelse rikare.