Värmdö Kommun

Snickarbarnens förskola ska driva Charlottendals förskola

Dela

Den 16 juni tog Utbildningsnämnden beslut om att Snickarbarnens förskola AB ska få driva den nybyggda Charlottendals förskola.

Den 16 juni tog Utbildningsnämnden beslut om att Snickarbarnens förskola AB ska få driva den nybyggda Charlottendals förskola. Snickarbarnen driver sedan 2009 en förskola i Sollentuna och sedan 2015 en förskola i Värmdö kommun.

”Vi har nu landat i ett avtal med en fristående aktör att driva förskolan i Charlottendal. Etableringen innebär ett efterlängtat tillskott av fler förskoleplatser i fristående regi. Jag är glad att få välkomna Snickarbarnen att driva förskolan i Charlottendal" säger Cecilia Lindberg (M) Utbildningsnämndens ordförande.

 
Charlottendals förskola har en miljömedveten inriktning som speglas i så väl placering som materialval och energieffektivisering. Närheten till skogen kommer att kunna tas tillvara i den pedagogiska verksamheten och större delar av tomten har lämnats orörd för barnen att leka på.

”Snickarbarnens förskola tackar för förtroendet och möjligheten att få driva den nya förskolan i Charlottendal. En förskola baserad på den filosofi och värdegrund som Snickarbarnen står för och där kompetens och engagemang är genomgående.”
Tom Svärdh, VD Snickarbarnens förskola.

Charlottendals förskola beräknas öppna i januari 2021. Man kan redan nu ställa sig i kö via Värmdö kommuns hemsida.

Nyckelord

Kontakter

Cecilia Lindberg (M)Ordförande Utbildningsnämnden

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje. Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

cecilia.lindberg@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Stockholm Craft Week, 1–4 oktober 20202.9.2020 10:00:00 CESTPressmeddelande

I veckan släpptes programmet till den andra upplagan av Stockholm Craft Week, en satsning på svenskt samtida konsthantverk. Stockholm Craft Weeks syfte är att synliggöra det internationellt sett högkvalitativa svenska konsthantverket och nå en ny publik. Programmet innehåller bland annat konstnärsamtal och öppna ateljéer och äger rum på Värmdö, Gustavsbergs hamn samt i centrala Stockholm den 1–4 oktober 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum