Umeå kommun

Snöborgen på Renmarkstorget

Dela

Nu har Umeå kommun byggt snöborgen på Renmarkstorget. Snöborgen är en del av årets vinterlek i centrum. Byggandet av labyrinten på Rådhustorget är påbörjad. Där blir det också sittplatser och en snöhög för stjärtlappsåkning. Alla är välkomna, stora som små.

Snöborgen blir lika stor som förra året, dvs 15x15 meter och den kommer bland annat att innehålla rutschkanor. Snöborgen är klar och alla är välkomna att ta sig en åktur. Umeå kommun kommer att underhålla borgen löpande och den står kvar på torget så länge vädret tillåter.

Även i år bygger Umeå kommun också en snölabyrint för barn och sittplatser i form av snömurar på den flexibla mittytan på Rådhustorget. Byggandet är påbörjat och labyrinten beräknas vara klar om cirka en vecka. Där kommer det också att finnas en snöhög som man kan åka stjärtlapp på.

Mer information:
Magnus Lingegård
landskapsarkitekt
Umeå kommun
090-16 15 09
Magnus.lingegard@umea.se 

Nyckelord

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum