BranäsgruppenBranäsgruppen

Snöproduktionen igång i Vallåsen – öppnar redan 30 oktober

Dela

Den 30 oktober öppnar Vallåsen Sveriges sydligaste Vasaloppscenter med två nya längdspår. Under måndagen började snöproduktionen inför premiären.

– Det här är ju en unik satsning som är spännande för alla längdåkare i södra Sverige, så det är klart att det känns häftigt att vi snart öppnar. När man kan se snö på området så vet man att premiären är nära, säger Vallåsens platschef Jesper Malmquist.

Den tidiga öppningen av de totalt 1,4 km långa längdspåren är möjlig med hjälp av snöfabriker som kan producera snö i plusgrader. Men det är inte bara öppningsdatumet som gynnas av den speciella snöproduktionen. Även säsongens längd påverkas positivt.

– Vi kan garantera både en tidig öppning och en lång säsong med hjälp av snöfabrikerna. Det finns det ingen annan i södra Sverige som kan på samma sätt.

För några veckor sedan stod det klart att Vallåsen Längdarena blir officiell samarbetspartner med Vasaloppet, vilket för med sig mycket positivt enligt Jesper Malmquist.

– Vi kan ta tillvara på all erfarenhet som alla som jobbar med Vasaloppet erbjuder. På så sätt kan vi förädla och utveckla vår egen verksamhet för att kunna leverera en så bra produkt som möjligt. Vi är redan inför vår första säsong väl förberedda och jag både hoppas och tror att våra gäster blir lika nöjda som vi.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.tolvmannabacken.se/

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum