Socialdemokraterna

Socialdemokraterna nominerar Stefan Löfven till ny ordförande för Europeiska socialdemokratiska partiet

Dela
Socialdemokraterna nominerar Stefan till ny ordförande för det Europeiska socialdemokratiska partiet, PES. PES samlar socialdemokratiska och progressiva partier i hela Europa. Dess parlamentsgrupp Socialist and Democrats, S&D, är den andra största i Europaparlamentet.

- Det är med glädje och stolthet som Socialdemokraterna nominerar vår tidigare statsminister och partiordförande Stefan Löfven till ny ordförande för det Europeiska socialdemokratiska partiet, säger partiordförande Magdalena Andersson,

PES:s kongress sker den 14-15 oktober i Berlin med värdskap från det tyska socialdemokratiska partiet, SPD. Kongressen väljer PES ledarskap samt antar ett politiskt program för de kommande åren. Stefan Löfven är den enda kandidaten till ordförande

- Stefan Löfven är en sann europé som för med sig erfarenhet och respekt. Det är ett erkännande för svensk och nordisk socialdemokratis starka ställning att det finns ett brett stöd för Stefan Löfven som ny ordförande, avslutar Magdalena Andersson.

Presskontakt

Socialdemokraternas presstjänst, 08-700 26 83, press@socialdemokraterna.se

Bilder

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum