Socialdemokraternas PS Kansli

Socialdemokraterna rekryterar David Orlic

Dela

David Orlic är Socialdemokraternas senaste rekrytering inför valrörelsen 2018. Han tar tjänstledigt från rollen som vice VD och innovationschef för kommunikationsbyrån Prime Weber Shandwick för att jobba som särskild rådgivare till valledningen från den 1 juni fram till valet.

David Orlic är en av Sveriges mest meriterade kommunikationsexperter och har vunnit ett hundratal svenska och internationella priser under sin karriär, däribland ett Grand Prix vid Cannes Lions. Han har varit drivande bakom uppmärksammade samhällsprojekt som Järvaveckan och utnämndes nyligen till en av Sveriges 101 supertalanger av Veckans Affärer.

– David kommer att bidra enormt med sin spetskompetens inom kommunikation, samhällsfrågor och digitalisering. Dessutom har han sedan lång tid tillbaka ett engagemang för socialdemokratins värderingar. Vi är väldigt glada över att han kliver in i vår valrörelse, säger kanslichefen Lisa Hedin.

För snart tio år sedan var David Orlic med och grundade den prisbelönta byrån Volontaire, som bröt ny mark inom digital kommunikation och opinionsbildning i sociala medier. Inför valet 2014 rekryterades han av Socialdemokraterna och arbetade bland annat med partiets kommunikation i Stockholmsregionen. Nu går han in som särskild rådgivare till valledningen på central nivå. Under tiden är han tjänstledig från Prime.

– Det offentliga samtalet om politik och samhälle har förändrats mycket sedan förra riksdagsvalet. I land efter land utmanas demokratiska institutioner av ökad polarisering och en ny digital spelplan för opinionsbildning. Vi har ett kritiskt läge i svensk politik med stora utmaningar framför oss. Utmaningar som socialdemokratin antar och som jag gärna bidrar till, säger David Orlic.

För mer information:

Viktoria Hjulström, pressekreterare
0705-66 51 81

Bilder

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum