Socialdemokraternas PS Kansli

Socialdemokraterna släpper ny rapport - Hotet mot den svenska modellen

Dela

Idag presenterar Socialdemokraterna en ny rapport om hur Moderaterna konsekvent agerat i EU-parlamentet för att avveckla den svenska modellen och för att underminera villkor för arbetare i Europa. Detta samtidigt som Moderaterna i dagarna har lanserat begreppet ”den nya svenska modellen”. Nu utmanar Johan Danielsson moderaternas Tomas Tobé på debatt kring vad de menar med den ”nya svenska modellen” och hur de kommer agera i Europaparlamentet framgent?

-Jag är uppriktigt orolig över Moderaternas agerande och de konsekvenser det riskerar att få för vanligt folk i Sverige och Europa. Därför kräver jag en debatt med Tomas Tobé, där de får förklara vad de menar med den ”nya svenska modellen” och om de även under nästa mandatperiod kommer att fortsätta driva samma löntagarfientliga politik i EU, säger Johan Danielsson, andrakandidat för Socialdemokraterna i valet till Europaparlamentet.

Rapporten ”Hotet mot den svenska modellen” kan läsas här: https://www.socialdemokraterna.se/globalassets/aktuellt/2019/granskningsrapport_2.pdf

Presskontakt
Johannes Svensson
tel: 08-700 26 83
mejl: press@socialdemokraterna.se

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum