Socialdemokraterna

Socialdemokraterna tillsätter sjukvårdspolitisk arbetsgrupp

Dela

Sjukvården är grundläggande för att ett starkt samhälle. Socialdemokraterna anser att det ska finnas en nära och jämlik vård i hela landet. Socialdemokraternas partistyrelse har tillsatt en arbetsgrupp för att arbeta med att stärka förtroendet för och utveckla den socialdemokratiska sjukvårdspolitiken.

- Alla i hela Sverige ska vara trygga i att sjukvården finns där när den behövs. I Sverige har vi världens kanske bästa läkare, sjuksköterskor, barnmorskor, undersköterskor och annan vårdpersonal men samtidigt brottas sjukvården med problem som för långa köer och brister i likvärdighet över landet, säger Lena Hallengren (S), socialminister

Arbetsgruppen ska särskilt arbeta för bättre tillgänglighet och service samt utgå från en hälsa- och sjukvårdspolitik som ges efter behov i hela landet, oavsett kön, inkomst eller var man bor.

Den sjukvårdspolitiska arbetsgruppen ska arbeta fram till oktober 2021. Syftet med arbetet är att stärka förtroendet för den socialdemokratiska sjukvårdspolitiken. Utveckla delar av politiken och väva ihop det regionala och nationella perspektivet.

Arbetsgruppen leds av socialminister Lena Hallengren. Medlemmar i arbetsgruppen är:

Anders Henriksson (S), regionråd Kalmar län

Patrik Björck (S), riksdagsledamot Västra Götaland

Peter Olofsson (S), regionråd Västerbotten

Erika Ullberg (S), tidigare regionråd Stockholm

Ulrika Spårebo (S), kommunalråd Sala

Henrik Fritzon (S), regionråd Skåne

Presskontakt

Johannes Svensson

tel: 0767665326 eller 087002683

mejl: johannes.svensson@socialdemokraterna.se

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum