Socialdemokraterna

Socialdemokraterna vill ha en barnmorska per födande

Dela

Socialdemokraterna vill fortsätta satsa på förlossningsvården och under nästa mandatperiod införa ett mål om en barnmorska per födande i de regioner där vi styr. Alla blivande föräldrar ska kunna känna sig trygga under graviditeten, vid förlossningen och under tiden därefter. Oavsett när man föder ska man vara säker på att det finns plats och att vårdpersonalen har tid att ge ett bra stöd. Det förutsätter satsningar på bättre arbetsmiljö och kompetensutveckling.

För att nå målsättningen vill vi fortsätta utbilda fler barnmorskor och specialistutbildade undersköterskor. Men för att fler ska vilja arbeta inom förlossningsvården så krävs det även att arbetsmiljön och arbetsvillkoren förbättras.

- Föräldrar ska inte lämnas ensamma i förlossningsrummet. Socialdemokraterna vill införa ett mål om en barnmorska per födande för att öka tryggheten och patientsäkerheten vid förlossning och förbättra arbetsmiljön för de anställda, säger socialminister Lena Hallengren.

- Socialdemokraterna i Region Stockholm står bakom målet om en barnmorska per födande. Mer måste göras för att locka tillbaka personal till förlossningsvården. Våra gemensamma skattepengar ska gå till trygga förlossningar, inte till slarviga privatiseringar, säger Aida Hadzialic, oppositionsregionråd i Region Stockholm.

Se pressbriefen med Lena Hallengren och Aida Hadzialic här.

 

Presskontakt

Sofia Brändström, pressekreterare till Lena Hallengren, 073 065 16 12, sofia.brandstrom@regeringskansliet.se

Simon Andersson, pressekreterare till Aida Hadzialic, 070 737 67 15, simon.andersson-adamsson@socialdemokraterna.se

Socialdemokraternas presstjänst, 08-700 26 83, press@socialdemokraterna.se

Bilder

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vänder på varje sten för att bryta segregationen och tränga tillbaka våldet. Vi tar tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden och vi skapar framtidens jobb med bra villkor i hela landet. Vi gör det som krävs, för Sverige kan bättre.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum